Wie niet weg is wordt gezien -Verteltheater Bert Vos en Klezmer Society


Muziekvertelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Ida Vos.

Berts moeder, de Joodse schrijfster Ida Vos, schreef het waargebeurde Wie niet weg is wordt gezien. Bert vertelt samen met de musici van Klezmer Society het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de 2e wereldoorlog.

“Mama, waarom hebben wij zo weinig familie?”

Toen ik zes was, kreeg ik van mijn ouders een heel klein viooltje.
Toen ik zeven was, wist ik al dat mijn moeder iets had meegemaakt dat zó groot was, dat ik er geen vragen over mocht stellen. Toen ik dertien was, kreeg ik van mijn moeder Ida Vos een stapel papier. Het was een manuscript en ik was de eerste lezer. “Hierin staan alle antwoorden”, zei ze. Ik las het in één nacht uit. Toen wist ik eindelijk wat er met mijn familie was gebeurd.

Gelukkig is er ook heel veel mooie en vrolijke muziek, waardoor het verhaal een stuk lichter aanvoelt. Speciaal voor deze voorstelling is een aantal prachtige nieuwe klezmercomposities geschreven.

Deze nieuwe voorstelling is niet alleen een persoonlijk oorlogsverhaal, het gaat ook over het hier en nu. Je ervaart zelf hoe propaganda werkt en hoe makkelijk het is om anderen zwart te maken. Wat gebeurt er als bevolkingsgroepen permanent negatief in het nieuws komen? Geloof jij alles wat je leest, is het eigenlijk wel waar? Bert en de leerlingen gaan direct na de voorstelling hierover met elkaar in gesprek.

Ook Coronaproof in digitale Filmversie van 50 min

€ 250,= tot 30 personen

€ 150,= voor 1 klas
€ 650,= voor 3 klassen
€ 790,= voor 8 klassen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Theaterbureau Het Verteltheater® is een impresariaat gespecialiseerd in Verteltheater-voorstellingen, waarin we het publiek meenemen in een prachtig verhaal, dat op een theatrale en beeldende manier verteld wordt. De voorstellingen zijn vaak gebaseerd op jeugdboeken, historisch gebeurtenissen, actuele thema’s of op oude volksverhalen.

Onze vertellers spelen 700 voorstellingen per jaar in theaters, scholen, bibliotheken, festivals, bedrijven en thuis bij particulieren. 
Voorstellingen gebaseerd op (jeugd) boeken, of verhalen uit de Orale traditie


Onze voorstellingen zijn ook gericht op Cultuureducatie, en op de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie. Bij de voorstellingen zijn lesbrieven en workshops, kortom receptieve, reflectieve en actieve cultuureducatie!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;