Zeemist - Tg. Lange Mannen


Zeemist - Tg. Lange Mannen
Beeldendtheater
Basisschool
Buitenschoolse opvang
Theater
Bibliotheek
Buurthuizen
Zuid-Holland
€ 750 tot € 850
10 tot 12 jaar

Zeemist gaat over een jongen die iets in zijn hoofd heeft dat daar niet hoort. Hij zegt zelf dat het een hele mooie schelp is, die op een dag zal terugkeren naar de zee. En als dat gebeurt zal hij er niet meer zijn.

De jongen begrijpt wel dat zijn moeder, familie en vriendjes het heel moeilijk vinden om zijn naderende afscheid te accepteren. Maar door zijn bijzondere schelp kan hij zelf juist heel goed omgaan met zijn angsten en vindt hij antwoord op al zijn vragen. Vragen over de hemel, over oneindigheid, over zijn volgende wereld: ‘Een rijk apart, met alles blauw’. Hij zou heel graag willen dat iedereen dat zou doen.

Zeemist is een krachtig, filosofisch verhaal over een moedig kind en wordt verteld in simpele, maar poëtische bewoordingen. De tekst werd geschreven door Mariëlle van Sauers en kwam in 2009 uit als boek bij uitgeverij Lemniscaat. Theatergroep Lange Mannen maakte er een muzikale, theatrale vertelling van vol levenslust en fantasie.

Workshop: schrijfster en filosofe Marielle van Sauers op school komt om een filosofisch gesprek te voeren met de klas. Aan de hand van de thema's en voorbeelden uit de voorstelling wordt er hardop nagedacht over de grote vragen over Leven, Dood en Hiernamaals. Bijvoorbeeld: Waar zal je zijn als je er niet meer bent? 'Mijn hemel is de Zee'. Hoe ziet jouw hemel er uit?

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theaterbureau Frijns biedt sprankelend en betoverend jeugdtheater vol mooie, fantasierijke beelden en (live) muziek. Alle voorstellingen zijn voorzien van lesmateriaal dat in de klas ter voorbereiding of evaluerend gebruikt kan worden. In het aanbod vindt u: poppentheater, muziektheater, sprookjes, interactief theater en literatuurtheater. Ook zijn er voorstellingen voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst, Kinderboekenweek of Voorleesdagen, een pensioen of juffen- en meesterdag. Alle voorstellingen kunnen in een zaal of op school spelen. Gewoon in een speellokaal of in de gymzaal. De spelers nemen hun eigen licht en geluid mee en toveren iedere ruimte om in een echt theater.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Frijns, per mail of telefonisch dionne@theaterbureaufrijns.nl | 0186-574925.

Op www.theaterbureaufrijns.nl vindt u meer informatie en het complete aanbod.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen