Meneer Bork zoekt een woord - Tg. Lange Mannen


Meneer Bork zoekt een woord - Tg. Lange Mannen
Beeldendtheater
Basisschool
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang
Theater
Bibliotheek
Buurthuizen
Zuid-Holland
€ 850 tot € 900
4 tot 6 jaar

Een muzikale theatervoorstelling waarin hardop wordt nagedacht over de wonderen van taal.
Meneer Bork houdt erg van rust en regelmaat, maar wel raakt hij af en toe de weg kwijt, vergeet soms waarvoor hij de deur uit ging en haalt de namen van mensen en dingen door elkaar. Woorden verwarren hem steeds vaker. Hij zou zo graag willen vertellen hoe hij zich voelt, maar kent geen woord dat dit lijkt te beschrijven. Dus hij gaat op zoek naar dat woord.

Meneer Bork zoekt een woord is een licht filosofische voorstelling voor kleuters, waarin we ons samen met het publiek afvragen wat een woord eigenlijk is.

Wie bedenkt woorden? Waar komen ze vandaan? Zijn woorden van iedereen? Hoeveel woorden zijn er eigenlijk en bestaat er voor alles dat je kent een woord? En vinden we het woord dat Meneer Bork zoekt om zijn gevoel uit te drukken?

Workshop: schrijfster en filosofe Marielle van Sauers komt op school of naar het theater om een filosofisch gesprek te voeren met de kinderen. Aan de hand van de thema's en voorbeelden uit de voorstelling wordt er hardop nagedacht over de wonderen van Taal. Bijvoorbeeld: Waar bewaar je appels? Waar bewaar je datgene wat je voelt? Als je je appel eet, is hij op. Maar als je klaar bent met lachen, voel je je dan nog blij? Een dynamische workshop met volop interactie met de kinderen.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theaterbureau Frijns biedt sprankelend en betoverend jeugdtheater vol mooie, fantasierijke beelden en (live) muziek. Alle voorstellingen zijn voorzien van lesmateriaal dat in de klas ter voorbereiding of evaluerend gebruikt kan worden. In het aanbod vindt u: poppentheater, muziektheater, sprookjes, interactief theater en literatuurtheater. Ook zijn er voorstellingen voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst, Kinderboekenweek of Voorleesdagen, een pensioen of juffen- en meesterdag. Alle voorstellingen kunnen in een zaal of op school spelen. Gewoon in een speellokaal of in de gymzaal. De spelers nemen hun eigen licht en geluid mee en toveren iedere ruimte om in een echt theater.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Frijns, per mail of telefonisch dionne@theaterbureaufrijns.nl | 0186-574925.

Op www.theaterbureaufrijns.nl vindt u meer informatie en het complete aanbod.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen