De nacht wacht - De Zingende Harp


De nacht wacht - De Zingende Harp
Muziektheater
Basisschool
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang
Theater
Bibliotheek
Zuid-Holland
€ 800 tot € 850
4 tot 6 jaar

Met live muziek (harp en percussie) en zang
Op het podium staat de helft van een circuspiste. Het midden van de piste is de speelplaats van Gunga. Hij tovert klanken uit de 'prullaria' die hij heeft verzameld: piepende rubberen speelgoedbeesten, zoemende plastic buizen, waterflessen, neusfluiten, mondharpen en enkelbellen. Daarmee bouwt hij dromen van geluid. Gunga droomt en laat dromen.

Op de rand van de piste staan twee bedjes. Dat zijn de bedjes van Anne en Caroline. Anne zit altijd op de rand van haar bed en speelt op de harp alsof haar leven er van afhangt. De mooiste klanken rollen in razend tempo tussen haar vingers door. Eigenlijk heeft Anne helemaal geen bed nodig, want ze heeft geen tijd om te slapen, zelfs geen tijd om haar ogen dicht te doen.

Caroline wil juist erg graag in haar bed slapen. Want haar bed is de poort naar dromenland. De mooiste dromen nemen haar al zingend iedere nacht mee op reis. Op de klanken van Gunga ontmoet zij een glimworm die onder de grond leeft, een vis in het water, een vogel in de lucht en de godin van het vuur.

Anne speelt intussen steeds maar door. Ze is bang haar ogen te sluiten en haar muziek te vergeten. Ze is zo bang dat ze steeds Caroline wakker schudt uit haar dromen en roept: 'Doe het licht eens aan!' 'Doe de deur dicht!' 'Het is tijd om je tanden te poetsen'

In deze voorstelling vol muzikale verrassingen vindt Caroline, samen met Gunga, een manier om Anne mee te nemen naar dromenland, want …de nacht wacht nog maar even…

De Zingende Harp werkt bij deze voorstelling samen met Alan Purves, een virtuoze percussionist die alledaagse voorwerpen en kinderspeelgoed omtovert in muziekinstrumenten. Een mooie combinatie met de live harp muziek en zang in de voorstelling.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theaterbureau Frijns biedt sprankelend en betoverend jeugdtheater vol mooie, fantasierijke beelden en (live) muziek. Alle voorstellingen zijn voorzien van lesmateriaal dat in de klas ter voorbereiding of evaluerend gebruikt kan worden. In het aanbod vindt u: poppentheater, muziektheater, sprookjes, interactief theater en literatuurtheater. Ook zijn er voorstellingen voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst, Kinderboekenweek of Voorleesdagen, een pensioen of juffen- en meesterdag. Alle voorstellingen kunnen in een zaal of op school spelen. Gewoon in een speellokaal of in de gymzaal. De spelers nemen hun eigen licht en geluid mee en toveren iedere ruimte om in een echt theater.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Frijns, per mail of telefonisch dionne@theaterbureaufrijns.nl | 0186-574925.

Op www.theaterbureaufrijns.nl vindt u meer informatie en het complete aanbod.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen