Piratenprinses


Er was eens een prinses… Penny heette ze.. Ze heeft alles wat haar hartje begeert, maar ze vindt het prinsessenleven saai; altijd maar lief, beleefd en netjes zijn. Ze wil een stoere piraat worden en vechten met een zwaard. Dan verschijnt ineens een piraat; Rob de Landrot. Hij wil helemaal geen stoere piraat zijn. Hij wilt naar wal en liedjeszanger worden. Ze wisselen voor een dag. Penny gaat aan boord van het piratenschip en Rob blijft in het kasteel. Hou zou dat aflopen?

Thema ‘s Stoer en stout zijn als een piraat of keurig en gehoorzaam als een prinses. Het onderliggende thema is: Wie ben ik? En dat er ook een tussenvorm van een prinses en een piraat is; een prinses die wel stoer mag zijn .

Tekst en muziek Mari-anne Hof
Spel en zang Kira Kool en Michelle Smit
Regie Marc van Creij, Derk Oudshoorn
Theatervormgeving Elze van den Akker
Illustratie Merel Hamers

Theater Tweekant bestaat uit Mary Heylema (kinderboekenschrijver en dichter)en Mari-anne Hof (componist en muziekdocent). Samen schrijven ze muziektheater en verteltheater voor kinderen.

Het muziektheater wordt uitgevoerd met een groep wisselende spelers en regisseurs. Met hun interactieve verteltheater treden ze zelf op.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;