schoolvoorstelling Konijn! (kinderboekenweek)


KONIJN!
Een avontuurlijke voorstelling vol (live) muziek, poppenspel en humor, waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. Hierdoor is de voorstelling ook goed te volgen voor kinderen die slecht kunnen horen of een taalachterstand hebben.

In dit verhaal van Theater Tique verschijnt een nieuw hoofdfiguur ten tonele: Konijn!

Konijn loopt weg van huis en trekt de wijde wereld in. Hij ontdekt de vrije natuur, moet oppassen voor voorbijrazend verkeer en komt in een groentetuin terecht. 

Op zijn spannende reis komt Konijn verschillende personages tegen, die vertellen over hun thuis. Maar is Konijn daar wel op zijn plek?

Na een lange omzwerving komt Konijn bij het circus. Daar wordt zijn ware aard ontdekt; hij is niet zomaar een konijn, maar een STUNTKONIJN!  

De voorstelling Konijn! van Theater Tique bestaat uit diverse korte sketches, waarin Konijn op verrassende wijze nieuwe avonturen beleeft.
Over voorzichtig zijn en moedig durven. En uiteindelijk je thuis vinden.

Na de voorstelling wordt beeldend materiaal geleverd waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen in de klas.

Schoolvoorstelling (max 100 leerlingen per keer)
40 minuten 
1x €765, 2x €1085, 3x €1455
(exclusief reiskosten en 9% BTW)
voor voorstellingen op dezelfde datum en locatie.

Scholen binnen een straal van 20 km van Amsterdam komen in aanmerking voor een korting, neem contact op over de mogelijkheden.
Ook met kleine scholen blijven we graag meedenken over passende oplossingen, stuur vrijblijvend een bericht.

Theater Tique beschikt over eigen geluidstechniek en kan op praktisch elke locatie spelen, zowel binnen als buiten. 

Ook te boeken als kortere acts voor op (straattheater-)festivals: https://www.kindertheater.nl/theater-tique/18440-konijn/

Recensie in vakblad De Wereld van het Poppenspel door Peter Vermaat, na het zien van de voorstelling op het Internationaal Microfestival:
“Theater Tique uit Nederland kwam met een geheel nieuwe voorstelling over konijn. Dit popje, geïnspireerd op het bekende mannetje Tique, weet als konijn te ontsnappen uit zijn hok. Hij sluit zich aan bij het circus, laat zich doormidden zagen en wegschieten met een kanon. Kortom, de verbeelding heeft hier het laatste woord. Een schitterende voorstelling waar niet alleen jonge kinderen van zullen genieten, maar ook hun ouders en andere volwassenen. Het spelplezier van Sanne van Dijk en Daphne Zandberg gaven mij, als toeschouwer, veel energie. Als herboren verliet ik de speelplek, waar op dat moment een fikse regenbui door iedereen met plezier werd getrotseerd.”

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Theater Tique is een professioneel theatergezelschap dat in 2011 is opgericht door Daphne Zandberg. Met het blauwe mannetje Tique maakte ze naam en faam door het winnen van tv-programma Popster, een talentenjacht voor poppen.

Theater Tique speelt diverse voorstellingen waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. 
Door eenvoud en krachtig samenspel komen de poppen van Theater Tique tot leven. Met verhalen over samenwerken, humor, tegenslag, emoties, vriendschap, liefde, plezier, fantasie, dromen en nog veel meer.

Voorstellingen van Theater Tique kunnen op elke locatie spelen. Van gymzaal tot theater, in bibliotheek of buiten op straat. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Suringarschool Maastricht op 26 mei 2023 13:03
Konijn is een hele leuke, afwisselende, grappige ,maar ook spannende voorstelling met muziek en toneel. Zowel geschikt voor de peuters, de kleuters, maar groep 3\/4 zat ook met open mond te kijken. Aanrader! We hebben alleen maar positieve reacties gehoord, zowel van de kinderen als van de volwassenen.
door Annemarie van Son op 15 februari 2023 13:12
Konijn loopt weg van huis en trekt de wijde wereld in. Hij ontdekt van alles en nog wat............ Theater Tique heeft voor de 5 kleutergroepen van Het Koraal te Assendelft een interactieve leuke, leerzame, spannende, voorstelling gegeven. Kinderen en leerkrachten hebben genoten van het enthousiaste spel van Sanne en Daphne. Onze leerlingen waren direct vanaf minuut één geboeid door wat ze zagen en ze bleven tot de laatste minuut betrokken. Als je dat met een voorstelling kan bereiken dan ben je een \'professional\'.
door IBS Ababil op 07 november 2022 15:52
Wat een mooie voorstelling. Het is zeker een aanrader. De kinderen en ook de collega´s hebben genoten
;