Eigenwijs Konijn! schoolvoorstelling KBW


KONIJN! 
Een avontuurlijke voorstelling vol (live) muziek, poppenspel en hilariteit, waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. Hierdoor is de voorstelling ook goed te volgen voor kinderen die slecht kunnen horen of een taalachterstand hebben.

Konijn in een kooi? Niet voor lang!
Dit eigenwijze Konijn trekt de wijde wereld in. Hij ontdekt de vrije natuur, moet oppassen voor voorbijrazend verkeer en komt in een groentetuin terecht. Maar dan komt een kok zijn groentetuin binnen. Lukt het Konijn uit de handen van de kok te blijven? 
Na een lange omzwerving komt Konijn bij het circus. Daar wordt zijn ware aard ontdekt; hij is niet zomaar een konijn, maar een STUNTKONIJN!  

Over eigenwijs je eigen pad vinden. En uiteindelijk je thuis.

De voorstelling Konijn! van Theater Tique bestaat uit diverse korte sketches, waarin Konijn op verrassende wijze nieuwe avonturen beleeft.

Geschikt voor de hele school!

Bij de schoolvoorstelling wordt beeldend materiaal geleverd waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen in de klas.

Voorstelling (max 100 leerlingen per keer)
40 minuten 
1x €765, 2x €1085, 3x €1455
(exclusief reiskosten en 9% BTW)
voor voorstellingen op dezelfde datum en locatie.

Scholen binnen een straal van 20 km van Amsterdam komen in aanmerking voor een korting, neem contact op over de mogelijkheden.
Ook met kleine scholen blijven we graag meedenken over passende oplossingen, stuur vrijblijvend een bericht.

Theater Tique beschikt over eigen geluidstechniek en kan op praktisch elke locatie spelen, zowel binnen als buiten. 

Ook te boeken als kortere acts voor op (straattheater-)festivals: https://www.kindertheater.nl/theater-tique/18440-konijn/

Recensie in vakblad De Wereld van het Poppenspel door Peter Vermaat, na het zien van de voorstelling op het Internationaal Microfestival:
“Theater Tique uit Nederland kwam met een geheel nieuwe voorstelling over konijn. Dit popje, geïnspireerd op het bekende mannetje Tique, weet als konijn te ontsnappen uit zijn hok. Hij sluit zich aan bij het circus, laat zich doormidden zagen en wegschieten met een kanon. Kortom, de verbeelding heeft hier het laatste woord. Een schitterende voorstelling waar niet alleen jonge kinderen van zullen genieten, maar ook hun ouders en andere volwassenen. Het spelplezier van Sanne van Dijk en Daphne Zandberg gaven mij, als toeschouwer, veel energie. Als herboren verliet ik de speelplek, waar op dat moment een fikse regenbui door iedereen met plezier werd getrotseerd.”

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theater Tique is een professioneel theatergezelschap dat in 2011 is opgericht door Daphne Zandberg. Met het blauwe mannetje Tique maakte ze naam en faam door het winnen van tv-programma Popster, een talentenjacht voor poppen.

Theater Tique speelt diverse voorstellingen waarbij de verbeeldingskracht centraal staat. 
Door eenvoud en krachtig samenspel komen de poppen van Theater Tique tot leven. Met verhalen over samenwerken, humor, tegenslag, emoties, vriendschap, liefde, plezier, fantasie, dromen en nog veel meer.

Voorstellingen van Theater Tique kunnen op elke locatie spelen. Van gymzaal tot theater, in bibliotheek of buiten op straat. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Monique op 29 januari 2024 15:22
Afgelopen woensdag hebben onze 4 kleutergroepen mogen genieten van de voorstelling Konijn! De kinderen zijn er nog helemaal vol van. De show is heel afwisselend, grappig, spannend en verrassend. De kinderen genoten zichtbaar van de voorstelling en bleven de gehele tijd betrokken. Het contact met de dames van Theater Tique was ook fijn en duidelijk. Een echter aanrader dus!
door Bart Lanser-Bakker op 09 oktober 2023 13:37
De voorstelling Konijn is bij ons op school opgevoerd in het kader van de Kinderboekenweek. In drie \'shifts\' is het gelukt om alle 13 groepen van de Visserschool te laten kijken naar deze ontzettend leuke voorstelling. Alhoewel de voorstelling is bedoelt voor de groepen 1 t\/m 6, hebben ook onze 7 en 8ste groepers er van genoten. Zeker met de leuke lesbrief die door Theater Tique is bedacht. Daarmee konden alle groepen de voor- en nabeschouwing van de voorstelling anders indelen. Een aanrader om in school te halen!
door Marijke op 06 oktober 2023 13:57
Afgelopen woensdag hebben onze kleutergroepen gekeken naar de voorstelling Konijn! van Theater Tique. Wat een feest was dat! Ik heb geen kind gezien dat niet de hele voorstelling gefascineerd naar de avonturen van Konijn heeft gekeken. En wat moesten de kinderen lachen! Prachtig om te zien dat ook kinderen die in de klas normaal wat stilletjes zijn, tijdens de voorstelling hardop moesten schaterlachen. Het was ook fijn dat er veel interactie tussen de speelsters en de kinderen was en dat de kinderen af en toe ook even mee mochten meedoen. En dan waren er ook prachtige scenes waarbij de kinderen in volle concentratie naar het verhaal zaten te kijken. Het verhaal sprak dan ook erg tot de verbeelding. Kortom, ik was erg onder de indruk van deze voorstelling. En de kinderen ook. Een van de kleuters vond het zelfs honderduizendmiljoen leuk. Dat zegt wel wat!
door Suringarschool Maastricht op 26 mei 2023 13:03
Konijn is een hele leuke, afwisselende, grappige ,maar ook spannende voorstelling met muziek en toneel. Zowel geschikt voor de peuters, de kleuters, maar groep 3\/4 zat ook met open mond te kijken. Aanrader! We hebben alleen maar positieve reacties gehoord, zowel van de kinderen als van de volwassenen.
door Annemarie van Son op 15 februari 2023 13:12
Konijn loopt weg van huis en trekt de wijde wereld in. Hij ontdekt van alles en nog wat............ Theater Tique heeft voor de 5 kleutergroepen van Het Koraal te Assendelft een interactieve leuke, leerzame, spannende, voorstelling gegeven. Kinderen en leerkrachten hebben genoten van het enthousiaste spel van Sanne en Daphne. Onze leerlingen waren direct vanaf minuut één geboeid door wat ze zagen en ze bleven tot de laatste minuut betrokken. Als je dat met een voorstelling kan bereiken dan ben je een \'professional\'.
door IBS Ababil op 07 november 2022 15:52
Wat een mooie voorstelling. Het is zeker een aanrader. De kinderen en ook de collega´s hebben genoten
;