Het Mysterie van Museum Mauzz 6+


Een betovend mooie voorstelling over kunst in een decor van bewegende schilderijen.

De voorstelling vertelt het verhaal van Eva en Jimmy die verdwaald raken in de droom van Jacob, de kat van Eva. Jacob droomt dat hij de directeur van Museum Mauzz is waar alles precies zo moet blijven als het is. Waar rust reinheid en regelmaat moet heersen en vooral geen kinderen met plakkerige vingertjes rond mogen lopen. Het museum moet lekker saai zijn….Maar overal waar Eva en Jimmy komen, komen de schilderijen en beelden tot leven en ontdekken zij dat dit museum alles behalve saai is. En Eva realiseert zich dat haar broertje Jimmy ook heel lief en leuk is.

Het publiek speelt een belangrijke rol in de zoektocht van Eva naar Jimmy en naar geluk.

Doel van de voorstelling is bij kinderen de interesse op te wekken voor schilderijen en beelden in een museum.  Zo willen we hen bewust maken van de verhalen die aan een kunstwerk vast zitten, die je met een beetje fantasie tot leven kunt brengen.

In het museum kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven mooier maakt. Je reist mee van Karel Appel, Het Melkmeisje van Vermeer tot op het schip van Willem van der Velde. Ga je mee?

Reis mee op een echt piratenschip!

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Het VSB Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de basis Coronamaatregelen van het RIVM en voegen wij ons naar het protocol dat u als organisatie hanteert.

Reacties van anderen:

Het Mysterie van Museum Mauzz, OBS De Fontein, Breda, groepen 3 t/m 8.

We vonden het een mooi stuk met spannende muziek en veel leuke stukjes! Het was soms echt spannend, vooral bij de boot en de storm.

We vergaten soms gewoon dat er een persoon achter de poppen zat. En die techniek erachter was echt gaaf en goed bedacht.

______

Het Mysterie van Museum Mauzz, obs de Tjasker, Almere Buiten, groepen 4 t/m 6.

Erg mooie en veelzijdige voorstelling. Ogen en oren tekort. De kinderen waren enorm geïntrigeerd door het spel. De voorstelling zit goed in elkaar en laat de kinderen meevoeren in de kunstwereld. Ook erg leuk om de kinderen een kijkje te laten nemen achter de schermen.

Het Mysterie van Museum Mauzz , BS De Droomspiegel, Almere, groep 6.

*Wat een magische show!
*Wat een mooi verhaal.
*Met geluid en licht kun je een hele show maken.
*Ik had het idee in een echt theater te zijn. Wat een mooi decor.
*Zo fijn dat we de goeie en leerzame lesbrief van te voren konden doornemen met de leerlingen. Hierdoor herkende ze de schilderijen
in de voorstelling.

______

Het Mysterie van Museum Mauzz, Buurtcentrum De Pelikaan, Krommenie.

Een prachtige fantasierijke voorstelling waar de kinderen ademloos de schilderijen tot leven zien komen: “Karel wie????!”
En dan het weergaloze melkmeisje, eerst klein in detail (stromende melk) dan opeens steekt zij haar nek uit. Wat een mooi beeld en wat een mooie stem.
Veel variatie van groot tot klein en weer groot op schip op woeste baren wat bijna weer iets van de “ouderwets-klassieke” poppenkast laat zien.
Figuren theater in diverse variaties. Onze bezoekers groot en klein vonden het erg mooi.
Heel erg bedankt voor deze mooie voorstelling!
Tot de volgende!

 

 

Theater Kwadraat bestaat uit Annette Albers-Gosschalk en Joelle Bolleurs. In hun voorstellingen brengen zij onderwerpen die voor de jeugd van belang zijn zo voor het voetlicht dat het tot nadenken stemt. Luchtig maar met humor, interactie en met oog voor de belevingswereld en interesse van hun doelgroep. In een prachtig decor met aansprekende grote poppen.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;