Meneer Beer 5+. Omgaan met geld.


Meneer Beer 5+. Omgaan met geld.
€ 550 tot € 700
5 tot 10 jaar
Kindervoorstelling
Liefde
Sociale vaardigheden
Vriendschap

Meneer Beer

De voorstelling over omgaan met geld.

Beer is verliefd op Hilde, een prachtig berinnetje. Maar hij durft het haar niet te vertellen.Beer vindt zichzelf veel te gewoon. Niets bijzonders. Zou het helpen als hij veel geld leent bij meneer Mens, een dure zonnebril, een mobiel met internet abonnement en een auto koopt? Zichzelf meneer Beer noemt? Of als hij Hilde een mooie ketting geeft? Wie zal het zeggen?
Meneer Beer moet al dat geleende geld natuurlijk ook terug betalen. En dat wordt een probleem. Een probleem dat hij helemaal zelf moet oplossen. Een ding weet meneer Beer straks heel zeker, voor niets gaat de zon op....

Gebruikte thema's:
-Geld lenen kost geld
-Vriendschap is niet te koop
-Je bent bijzonder zoals je bent
-Verliefd zijn

Deze voorstelling is een interactieve voorstelling met grote poppen en ondersteunt de financiele educatie in het onderwijs. Lesbrief aanwezig.

Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met Het NIBUD.

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de basis Coronamaatregelingen van het RIVM en stemmen wij af op het protocol dat u als organisatie hanteert.

Wat anderen ervan vonden:

Meneer Beer. BS De Kaaik, Assendelft

Voorstelling was FANTASTISCH!!! Zelfs de kinderen van 4 jaar hebben ademloos toegekeken.

Heel interactief.

Janneke (locatiemanager Tinteltuin)

______

Meneer Beer. De Kaaik, 't Koraal, Assendelft

Het was een hele goede en leuke ervaring. Voor poppentheater ben je nooit te oud.

Groetjes, Persia en Isa (groep 5)

______

Meneer Beer. BS. Aurora, Almere

Wat een leuke voorstelling! Interactief en leerzaam. Tijdens het buitenspelen na de voorstelling kwam meneer Beer in zijn raceauto voorbij.

Hartelijk bedankt namens de groepen 1/2 a,b, 2c en groep 3.

______

Meneer Beer. O.B.S. Het Spectrum, Almere

Het was een leuk, leerzaam en grappig verhaal. Vooral meneer Beer vonden de kinderen erg leuk. De botsing van de auto was ook indrukwekkend! De "hartjes" ogen waren heel leuk! De kinderen weten nu dat sparen belangrijk is.

Meneer Beer bij BS De Spiegel, groepen 3 en 4

Wat een leuke voorstelling. Zo dichtbij de belevingswereld van de kinderen. Erg actueel. Het sluit mooi aan bij de lessen van "De Week van het Geld". Tekeningen met vragen zijn heel enthousiast ontvangen.

______

Meneer Beer. OBS De Mei, Wormerveer

Het was een bijzonder leuke voorstelling! Heel knap dat een onderwerp als geld lenen en sparen op deze wijze kan worden aangeboden. Geweldig!

 

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theater Kwadraat bestaat uit Annette Albers-Gosschalk en Joelle Bolleurs. In hun voorstellingen brengen zij onderwerpen die voor de jeugd van belang zijn zo voor het voetlicht dat het tot nadenken stemt. Luchtig maar met humor, interactie en met oog voor de belevingswereld en interesse van hun doelgroep. In een prachtig decor met aansprekende grote poppen.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!