Spaghetti van Menetti


‘Menetti is moe. Heel erg moe. Hij heeft de hele nacht gelopen.

Eindelijk komt hij in een stadje terecht. Daar kan hij lekker gaan slapen. Eenmaal aangekomen in Spriet ontdekt hij iets eigenaardigs.

De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen.

Ook de bomen en de lantaarnpalen. De Sprieten zelf zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen.

En past Menetti wel in de bedden van Spriet? Kan hij wel door de winkeldeuren?

Dan krijgt Menetti een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’

 

‘Spaghetti van Menetti’ is een kinderboek van de schrijver Kees Leibbrandt.

Een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als toen het boek voor het eerst uitkwam.

Het is met veel succes herdrukt in 1998.

Wij mochten ‘Spaghetti van Menetti’ bewerken tot een kleurrijk en spannend toneelstuk.

Vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zorgen voor een fantasierijk en humorvol tafereel.

Daarnaast worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde manier aangeraakt om (in het geval van onderwijssituaties) desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Maar bovenal is het een spannende, humorvolle en fantasierijke voorstelling. Naar aanleiding van onze voorstelling is het boek opnieuw uitgebracht.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theater Fantast maakt kleurrijke, levendige voorstellingen waar veel te zien en te horen valt. Wij spelen op nagenoeg elke binnenlocatie. Met ruim 30 jaar aan theater ervaring, veel enthousiasme en een feilloos gevoel voor interactie spelen wij door heel Nederland en België.

Met behulp van poppen (van manshoog tot heel klein), een acteur, soms een beetje magie, liedjes en een prachtig, groot decor wordt een wervelende voorstelling gebracht.

Een échte theater voorstelling op locatie dus!

Theater Fantast speelt ook poppenkast voorstellingen. Moderne voorstellingen diepassen in deze tijd. Vanuit een grote, kleurrijke poppenkast worden de poppenkast voorstellingen gespeeld met grote klapbekpoppen. Ook in deze voorstellingen veel muziek en uiteraard volledig versterkt en verlicht.

Ook spelen wij speciale Sinterklaas en kerstvoorstellingen.

Onze producties kunnen nagenoeg op elke binnenlocatie gespeeld worden. Denk hierbij aan een voorstelling op school, in de bibliotheek,voor een bedrijf, bij u thuis of gewoon in het theater. Wij nemen bij alle voorstellingen een compleet professioneel decor en een geluidsinstallatie mee. Ook zorgen wij, indien gewenst, voor een complete professionele lichtinstallatie (zonder extra kosten). Onze poppen zijn grote, professionele klapbekpoppen (vergelijkbaar met poppen uit Sesamstraat en de Muppetshow). In enkele theatervoorstellingen gebruiken wij bijzondere ‘animatronics’, oftewel ’robotpoppen’.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;