Schaap zoekt een thuis - Kinderboekenweek 2023


In Schaap zoekt een thuis gaat een schaap op zoek naar nieuwe vrienden waarbij  hij zich thuis voelt.

De voorstelling is de speciale kinderboekenweekversie van onze voorstelling Schaap. Hij sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis.

(scroll voor meer foto's en video's naar onderaan deze pagina!)

Beschrijving

Met levensgrote zelfgemaakte poppen en muziek spelen we een spannend verhaal over hoe een schaapje dat zich in zijn omgeving niet thuisvoelt, op zoek gaat naar nieuwe vrienden. 

Het verhaal

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde plukken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Maar op een dag houdt Rikkie het niet meer uit en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allerlei spannende avonturen. Hij weet net op tijd te ontsnappen aan de boze wolf, hij wordt uit het water gered door de kikker en hij helpt de vlinder Zazoe om te leren vliegen. Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terug vindt, is zijn geluk compleet.

En dan stelt hij tevreden vast dat hij zich thuisvoelt.

Want, zegt hij: Je thuis is waar je vrienden hebt.

Inter-actie: Er is ook interactie met het publiek: De kinderen moeten helpen om de  wolf de verkeerde kant op te wijzen, ze mogen blazen om Rikkie meer lucht te geven en ze kunnen met hun armen aan de vlinder voordoen hoe ze moet vliegen.

Interactieve toegift:

Na afloop kunnen wij samen met de kinderen de dierendans doen, vanaf de eigen plek of op het podium. (in overleg)

Kenmerken van de voorstelling:

De bijzondere grote poppen, spannende scenes, sfeervolle muziek en de vrolijke einddans met de kinderen maken deze voorstelling tot een bijzondere gebeurtenis.

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziekcompositie: Marc Spee 

Geluidstechniek: Marc Spee of Luc Willekens of Masja Willekens

Duur: 40 minuten

Duur toegift: Einddans 5 a 10 minuten

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Doelgroep: Deze voorstelling is in het bijzonder geschikt voor kleuters.

Prijzen voorstellingen seizoen 2023-2024:

(m.i.v. 1 augustus 2023)

Publiek tot 60 personen: 600 euro

tot 100 personen: 750 euro

Twee voorstellingen op een dag: 900 euro

*Prijzen Kinderboekenweekperiode oktober 2023:

Publiek tot 100 personen: 750 euro

Twee voorstellingen op een dag: 900 euro

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam)

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen en muziek over natuur en milieu.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omzagen, in Rikkie en Bruno en de plastic zee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster in de zee en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de grote bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met live muziek en percussie.

De theatrale poppen, de uitbundige speelstijl en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken iedere voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;