Sprookjestocht in de natuur


Sprookjestocht met poppenspel in het bos 
 
Hoe werkt het?
De kinderen lopen een route door het bos.
Onderweg kunnen ze kijken naar korte stukjes poppenspel, die samen een verhaal vormen. 
Door aanwijzingen van de begeleider helpen de kinderen meezoeken naar de volgende plek waar een korte scene gespeeld wordt. Als ze goed luisteren, kunnen ze in de verte ook geluiden of sprookjesachtige muziek horen, zodat ze op het geluid af kunnen gaan. 
 
Tijdens de scenes vragen de sprookjesfiguren de kinderen om hulp bij het oplossen van een probleem.
De kinderen moeten bv. een personage wakker maken, een vlinder helpen vliegen, of samen een ritme voor de regendans maken.
 
Na ongeveer 35 minuten komen de kinderen bij een plek waar het laatste stuk van het verhaal wordt gespeeld, waarbij het verhaal met de actieve hulp van de kinderen tot een goed einde komt.
Zo kunnen de kinderen helpen om de slechterik weg te jagen, de brand in het bos te blussen door de regendans, of om de vlinder te leren hoe ze moet vliegen.
Na een goede afloop van het verhaal is het feest en kunnen de kinderen met ons meedansen op de swingende muziek van onze percussionist, als de tijd en de groepsgrootte dat toelaten. (in overleg)
 
Spel: De grote zelfgemaakte poppen van Theater Compagnie Alice worden bespeeld door poppenspeelsters en vertellers Alice Ruijters en Angela de Rie.
Muziek: De livemuziek en percussie wordt uitgevoerd door Marc Spee.
 
In 2022 bieden we de volgende sprookjestochten aan:
 
Red het regenwoud.  (4 t/m 12 jaar)                                                                                                                  In dit verhaal gaan Nana en Pico samen met de dieren uit het regenwoud de strijd aan met de mannen die de bomen in het woud willen omkappen.
Hoe kunnen ze samen met de kinderen uit het publiek het regenwoud redden?
Deze sprookjestocht is gebaseerd op onze voorstelling Redders van het regenwoud. De kinderen maken samen met onze percussionist een ritme voor de regendans. Na afloop dansen we samen met de kinderen de Apendans  met live percussie, als het aantal kinderen en de omstandigheden dit toelaten. (in overleg) 

Schaap in het bos (4 t/m 7 jaar)
In dit verhaal raken de vrienden hond en schaap elkaar kwijt in het bos.
Terwijl de hond zijn best doet om Schaap terug te vinden beleeft het schaap allerlei avonturen met een rups, een kikker en de wolf.
Deze voorstelling is geÏnspireerd op onze binnenvoorstelling Schaap en is heel geschikt voor kleuters.
 
Duur: ongeveer 50 minuten
Kosten: 
1 sprookjestocht: 500 euro (maximaal in totaal 35 kinderen)
2 sprookjestochten op dezelfde dag: 600 euro (maximaal in totaal 70 kinderen)
3 sprookjestochten op dezelfde dag: 700 euro (maximaal in totaal 105 kinderen)
 
Aan een sprookjestocht kunnen maximaal 35 kinderen per keer meedoen. Voor aanvang nemen wij de route door met de begeleider(s) van uw organisatie

Reiskosten voor boekingen verder dan 30 kilometer van Amsterdam: 0,25 euro per te rijden kilometer.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en grote en kleine poppen.
 
De voorstellingen hebben een eigen stijl door de combinatie van bijzondere zelfgemaakte poppen, een expressieve manier van spelen met veel beweging en inter-actie met het publiek.
Theater Alice maakt al haar poppen en decors van bijzondere, vaak glanzende  stoffen in heldere kleuren. Daardoor ontstaat er een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
In de voorstellingen is vooral veel te zien en te beleven en de gesproken teksten worden kort en bondig gehouden.
De prachtige theatrale poppen, de spannende verhalen en de komische scenes maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;