Zomer: Rikkie en Bruno en de plasticzee


Rikkie en Bruno zijn de beste vrienden. Elk seizoen beleven ze een nieuw avontuur.

In deze zomerse voorstelling gaan Rikkie en Bruno de strijd aan met het grote Plasticmonster.                      Rikkie en Bruno gaan een dagje naar het strand. Als ze aan het varen zijn in hun plastic bootje, ontmoeten ze een huilende zeemeermin. Ze is verdrietig, omdat het grote plasticmonster de baas wil worden over de grote zee. Als dat lukt zal de hele onderzeewereld verdwijnen. Rikkie en Bruno willen helpen. Daarvoor moeten ze op zoek naar De Oude Schelp. Met de hulp van de dieren in de zee weten ze die te vinden. Maar er is een probleem met de schelp: Hij gaat niet open...

Een sprookjesachtige poppenvoorstelling met kleine en grote poppen. Beeldende onderwaterscenes op muziek worden afgewisseld met humoristische belevenissen van Rikkie en Bruno.

Op een luchtige manier komt de vervuiling van de oceanen door plastic aan bod, binnen de belevingswereld van jonge kinderen.       

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en poppen voor kinderen en volwassenen.
Na het volgen van een Commedia dell Arte opleiding speelde Alice Ruijters jarenlang met haar gezelschap Kindertheater Basta voorstellingen voor kinderen.
De laatste jaren hebben poppen een grotere rol in de voorstellingen gekregen. Zo is een eigen stijl ontstaan waarbij spelers en grote en kleine poppen elkaar afwisselen.
Alice maakt haar poppen en decors van bijzondere stoffen en creëert daarmee een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
De voorstellingen zijn visueel en fysiek.
Dansante beweging, humor, spannende achtervolgingen en ontroerende momenten zijn vaste ingrediënten van elke voorstelling.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!