Rikkie en Bruno en de plasticzee


Rikkie en Bruno en de Plastic zee.

Deze voorstelling is tijdens de kinderboekenweekperiode nog beschikbaar op:

werkdagen:  6 oktober 

In het weekend: 8, 9, oktober.

(Scrol voor meer foto's en video's naar onderaan deze pagina)

In deze theatrale voorstelling met bijzondere grote poppen gaan Rikkie en Bruno de strijd aan met het grote Plasticmonster in de zee.                     

Rikkie en Bruno gaan een dagje naar het strand. Daar ontmoeten ze de zeemeermin Mara. Samen met haar mogen ze het mooie onderwaterrijk Atlantis bezoeken. Rikkie en Bruno vinden het daar fantastisch, maar helaas wil een Plastic monster de zee boven Atlantis veranderen in een groot plastic eiland. Als dat lukt zal Atlantis verdwijnen. Rikkie en Bruno willen helpen om het plasticmonster te verslaan, maar dan moeten ze eerst op zoek naar De Oude Schelp. Samen met Alba de Albatros gaan ze op weg...

Een sprookjesachtige voorstelling met kleine en grote poppen. Mooie poetische onderwatertaferelen met muziek worden afgewisseld met de spannende en vaak komische belevenissen van het poppenduo Rikkie en Bruno.

Op een luchtige manier komt de vervuiling van de zee door plastic aan bod en wordt het thema toegankelijk gemaakt voor kinderen.       

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Geluidstechniek: Luc Willekens

Duur: 45 minuten

Leeftijd: 3 - 8 jaar

Als het kan krijgen de kinderen nog even de gelegenheid om de dierfiguren Rikkie en Bruno te ontmoeten.

Prijzen:

tot 50 personen: 500 euro

van 50 tot 70 personen: 600 euro

van 70 tot 100 personen: 700 euro

2 voorstellingen op een dag: 850 euro

3 voorstellingen op een dag: 950 euro

Alle prijzen zijn excl. reiskosten alleen buiten regio Amsterdam 0,25 cent per kilometer.

Deze voorstelling kunnen wij ook als tentvoorstelling spelen.

Hoe werkt het?

Bij een buitenvoorstelling verwelkomen wij de kinderen in onze vrolijke rood-wit gestreepte theatertent. Bij regen en kou sluiten wij de tent en bij goede weersomstandigheden laten wij de achterwand of zelfs een deel van de zijwanden weg voor extra  ventilatie. Binnen in de tent passen maximaal 40 kinderen. Bij een tent zonder achterwand kunnen er bij mooi weer ook enkele personen onder de luifel zitten.

In de theatertent spelen wij standaard 2 voorstellingen op een dag.

Prijs: Twee voorstellingen op een dag: 750 euro plus reiskosten 0.25 per km.

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Over Theater Compagnie Alice
Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen waaarin de kwetsbaarheid van de natuur en het milieu een grote rol spelen.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omkappen, in Rikkie en Bruno en de plasticzee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met de live muziek en percussie van Marc Spee

De grote theatrale poppen, de uitbundige speelstijl, de spannende verhalen en de positieve afsluiting, waarbij de kinderen vaak even mogen meedansen, maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Joyce van Nieuwenhuize op 06 juli 2021 18:58
Wat een prachtige voorstelling! Het ene moment gierden de kinderen van de lach, het andere moment hielden zij hun adem in en kon je een speld horen vallen. Het verhaal zat goed in elkaar. De poppen waren prachtig gemaakt en de spelers hadden talent! Wij hebben genoten. Basisschool De Stern Rotterdam
door AICS-Satellite op 26 juni 2021 20:42
Fantastische voorstelling! Een mooi verhaal, erg beeldend waardoor het goed te volgen is. Past dus goed bij kinderen van wie Nederlands niet de moedertaal is. Thema\'s als de held en de slechterik, maar ook omgaan met de natuur komen aan bod. De voorstelling zien in de theatertent maakt de ervaring nog specialer! Aanrader!
;