Schaap


De voorstelling Schaap door Theater Compagnie Alice

Prachtige theatrale poppen, een spannend verhaal en veel te beleven.

Schaap is een avontuur van de twee hartsvrienden Rikkie en Bruno, een schaap en een hond.

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde vlekken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet met ze meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Maar op een dag is Rikkie het zat en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allerlei spannende avonturen. Hij weet net op tijd te ontsnappen aan de wolf, hij wordt uit het water gevist door de kikker en hij helpt de vlinder Zazoe om te leren vliegen. Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terug vindt, is zijn geluk compleet.

Want, zo zegt Kikker: Je thuis is waar je vrienden hebt.

Deze voorstelling met vele dierfiguren gaat over vriendschap, zelfvertrouwen en erbij horen.

De prachtige zelfgemaakte poppen, komische scenes, wilde achtervolgingen en het positieve einde maken deze voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Spel: Alice Ruijters en Helena Perez

Techniek: Luc Willekens 

Duur: 45 minuten

Na afloop is er voor de kinderen gelegenheid om de dierfiguren Rikkie en Bruno te ontmoeten.

Leeftijd: 3 - 8 jaar

Speelplek: In heel Nederland, binnen en buiten.

Wat is er anders in Coronatijd?

-Wij spelen ook voor kleine groepen.

-Bij meerdere voorstellingen per dag, informeer naar de kortingen.

-De voorstelling kan zowel binnen als buiten in de theatertent met max. 40 kinderen in de tent gespeeld worden.

-Tentvoorstelling buiten nog mogelijk eind juli, augustus en september: Bij een buitenvoorstelling verwelkomen wij de kinderen in onze vrolijke theatertent. Bij regen en kou sluiten wij de tent en bij goede weersomstandigheden laten wij de achterwand of zelfs een deel van de zijwanden weg voor extra  ventilatie. Binnen in de tent passen maximaal 40 kinderen. Bij een tent zonder achterwand kunnen er bij mooi weer ook enkele personen onder de luifel zitten.

Met de theatertent spelen wij 2 voorstellingen per dag.

Wanneer de voorstelling door Coronagerelateerde omstandigheden niet door kan gaan, mag die gratis worden verplaatst naar een andere datum voor de kerstvakantie 2021/2022.

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en grote en kleine poppen.
 
De voorstellingen hebben een eigen stijl door de combinatie van bijzondere zelfgemaakte poppen, een expressieve manier van spelen met veel beweging en inter-actie met het publiek.
Theater Alice maakt al haar poppen en decors van bijzondere, vaak glanzende  stoffen in heldere kleuren. Daardoor ontstaat er een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
In de voorstellingen is vooral veel te zien en te beleven en de gesproken teksten worden kort en bondig gehouden.
De prachtige theatrale poppen, de spannende verhalen en de komische scenes maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Anna op 11 juni 2021 10:16
Our 4 and 5 years old students truly loved the show! They laughed a lot with the main characters, especially when the wolf was chasing the sheep to eat it. Personally, I appreciated the beautiful music as well. Highly recommended! :)
;