Piet en het broertje van de maan


Een schouwburg op wielen

De Busganga! is een reizend poppentheater, voorzien van alles wat te vinden is in een goed geoutilleerde kleine zaal: podium, licht, geluid, verwarming en dé rode gordijnen, met een capaciteit voor 40 toeschouwers per sessie. Een speciaal gerenoveerde bus die bij scholen, kinderdagverblijven, festivals, parken en pleinen haar deuren opent. Munganga maakt hiervoor speciale (poppen) theatervoorstellingen. 

Van buiten is de bus mooi beschilderd met felle kleuren en van binnen heeft het de uitstraling van een kleine stadsschouwburg. Daarom is de Busganga genoemd: 'De schouwburg op wielen'!

Sinds 1987 maakt Teatro Munganga  beeldend, poëtisch en kwalitatief theater voor jong en oud. Kenmerkend voor de groep is de emotionele speelstijl: Munganga maakt nadrukkelijk ruimte voor droombeelden, mystiek en mythische elementen. De oprichters en makers Carlos Lagoeiro en Cláudia Maoli bedenken, schrijven en bewerken verhalen waarin diepgaande thema’s de grondstoffen zijn voor de ontmoeting tussen spelers en publiek. De verhalen worden vaak door gewone personages gedragen; mensen of dieren die de weg zijn kwijtgeraakt. Er is altijd iemand in de knel, een situatie die wringt, een moment waarin de stilte heerst en de pijn in de zaal wordt gevoeld. Er is altijd een moment waarin de kracht van het leven terug slaat, een instant vol viering. Theater over zotten en gekken en hoe zij overleven in de vreemde wereld om ons heen.

Van 1987 tot 2013 heeft Munganga 24 theaterproducties op de plank gezet. In 2013 speelt de groep ook in haar nieuwe theaterzaal: de Busganga, een schouwburg op wielen. Zie voor meer informatie: www.facebook.com/busganga

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;