Het Mysterie van het Verdwenen Geluid


Het Mysterie van het Verdwenen Geluid
Muziektheater
Basisschool
Festivals
Buurthuizen
Bibliotheek
Buitenschoolse opvang
Kinderdagverblijf
Verstandelijke beperking
Bedrijven
Camping en recreatie
Particulieren
Speel en pretparken
Kerk
Theater
Gelderland
€ 285 tot € 500
6 tot 9 jaar

Het lijkt een hele normale muziekvoorstelling te worden, maar niks blijkt minder waar! Via de webcam hebben we onverwachts 'live' contact met 6 muzikanten in de Muziek Wereld!.... Een onwerkelijk verhaal gaat van start dat zich zowel op een levensgroot scherm als live op het podium afspeelt!

HET VERHAAL: In het kasteel van baron Maestoso speelt een groep muzikanten in hun nieuwe muziekkamer in de MuziekWereld. Maar dan gebeurt er iets vreemds: er klinkt een mysterieus geluid en daarna ... is het geluid van een van de instrumenten plotseling weg!! De ene na de andere muzikant raakt zijn geluid kwijt. Zelfs enkele musici uit het orkest verliezen hun geluid. "iets" lijkt het geluid van de muzikanten te stelen; een monster of een boze tovenaar, misschien?!? We ontdekken met de kinderen dat tovenaar Ofkie hier achter zit! Ofkie kan zelf geen muziek maken en is jaloers. Met zijn ‘Klankenkaper’ steelt hij alle muziek. Zo heeft hij alle muziek in handen en kan niemand meer muziek maken. De hele wereld is verdrietig, want wat moeten wij zonder muziek? Maar als Ofkie door de kinderen met hun zang betoverd wordt, halen de muzikanten hem over het geluid terug te geven. Maar dan...als het deurtje van het klankenkabinet opengaat, klinken alle gestolen geluiden door elkaar! Aan de kinderen de taak om Ofkie te helpen de muziek weer terug te brengen naar de juiste instrumenten...”

________________________________________________________________

De voorstelling bestaat uit een spannende combi van live muziek, film en interactie. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Een leuke spannende middag met mooie muziek waarin het kind zelf ook musiciceert! Bovendien maakt het kind op een eigentijdse manier kennis met de verschillende muziekinstrumenten:”Is dit muziek? Dat wil ik ook!”

Voor meer informatie over ons, vul hieronder het formulier in.

 

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Stichting BeMyGuest maakt muziek-theater voorstellingen voor kinderen. 

Deze stichting wil op een moderne en toegankelijke manier een impuls geven aan de cultuurparticipatie in Nederland.

 

Over de initiatiefnemers van Het Mysterie van het Verdwenen Geluid:

Renske Wijma en Elsbeth de Jong zijn twee jonge, veelzijdige professionele musici en creatieve ondernemers. Zij hebben de leiding over het project en jaren lange ervaring in het werken met en presenteren voor kinderen.

Bij beide dames groeide deze hobby uit tot een passie: muziek geeft hen heel veel plezier en voldoening. Ze begonnen prijzen te winnen bij bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours. Dat mondde uit in een conservatoriumstudie in Groningen, Den Haag, in Duitsland en in Frankrijk. Een muziekcarrière in de kamermuziek en als remplaçant in verschillende orkesten.

Maar toen de regering besloot te bezuinigen op cultuur wilden zij iets doen naast hun muziekcarrière: het redden van de cultuur door een project voor kinderen, de fundering van de klassieke muziek.
Renske en Elsbeth hebben daarom een missie: zoveel mogelijk kinderen in Nederland laten kennismaken met klassieke muziek en hen laten ervaren hoeveel plezier je daaraan kunt beleven.

Bovendien: naast het plezier dat muziek je kan geven word je gewoonweg slimmer door het spelen van een muziekinstrument. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Maar hoe kun je een muziekinstrument leren spelen als je dit niet kent?

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen