Stichting BeMyGuest

Stichting BeMyGuest maakt muziek-theater voorstellingen voor kinderen. 

Deze stichting wil op een moderne en toegankelijke manier een impuls geven aan de cultuurparticipatie in Nederland.

 

Over de initiatiefnemers van Het Mysterie van het Verdwenen Geluid:

Renske Wijma en Elsbeth de Jong zijn twee jonge, veelzijdige professionele musici en creatieve ondernemers. Zij hebben de leiding over het project en jaren lange ervaring in het werken met en presenteren voor kinderen.

Bij beide dames groeide deze hobby uit tot een passie: muziek geeft hen heel veel plezier en voldoening. Ze begonnen prijzen te winnen bij bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours. Dat mondde uit in een conservatoriumstudie in Groningen, Den Haag, in Duitsland en in Frankrijk. Een muziekcarrière in de kamermuziek en als remplaçant in verschillende orkesten.

Maar toen de regering besloot te bezuinigen op cultuur wilden zij iets doen naast hun muziekcarrière: het redden van de cultuur door een project voor kinderen, de fundering van de klassieke muziek.
Renske en Elsbeth hebben daarom een missie: zoveel mogelijk kinderen in Nederland laten kennismaken met klassieke muziek en hen laten ervaren hoeveel plezier je daaraan kunt beleven.

Bovendien: naast het plezier dat muziek je kan geven word je gewoonweg slimmer door het spelen van een muziekinstrument. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Maar hoe kun je een muziekinstrument leren spelen als je dit niet kent?

1 voorstellingen gevonden van Stichting BeMyGuest

Het Mysterie van het Verdwenen Geluid

Stichting BeMyGuest
6 tot 9 jaar
€ 285 tot € 500
Gelderland
Muziektheater