De Broers


De Broers
Kindervoorstelling
Basisschool
Voortgezet onderwijs
Theater
Festivals
Bibliotheek
Particulieren
Buurthuizen
Noord-Holland
€ 500 tot € 800
8 tot 16 jaar

De Broers is de nieuwe voorstelling van Theatergezelschap Rij 7, en is speciaal voor de groep ge- schreven door Enne Koens. De Broers gaat over de kern van het genderthema: wat maakt – naast de biologische verschillen - een jongen een jongen en een meisje een meisje? De voorstelling laat aan volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar op humoristische en uitdagende wijze de wereld van de verschillen en overeenkomsten tussen man en vrouw zien. Maar ook laat het kinde- ren en hun ouders zien dat je niet het één of het ander móét zijn en niks je opgelegd hoeft te worden, maar dat je zelf mag bepalen wat je rol is in de maatschappij.

 

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Theatergroep Rij 7 is in 2010 opgericht door toenmalige studenten Theaterwetenschap van de Univer- siteit van Amsterdam. Inmiddels heeft Theatergroep Rij 7 zes voorstellingen op zijn naam staan, en won in 2012 de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Festival. Rij 7 speelt in op actuele thema’s en schroomt hierbij niet om te confronteren. Theater kan mensen raken, maar daarvoor moet het wel een beetje wringen. Kinderen kunnen als publiek meer zien dan een hapklaar verhaaltje en een happy end. Theater is bij uitstek het medium dat kinderen kan laten nadenken over de wereld en hun omge- ving, nieuwe inzichten kan bieden en kan uitdagen. Daarbij is het essentieel dat ook de ouders zich in de voorstelling kunnen vinden, omdat daardoor het gesprek tussen ouder en kind op gang kan blijft. Een verveelde ouder zal minder snel met een kind het gesprek aan gaan over de voorstelling die ze net hebben gezien. De Broers is de tweede jeugdtheatervoorstelling van Rij 7. Bij De Broers wordt Theatergroep Rij 7 bijgestaan door Eveline Feijten voor licht en decor, en Myrrhe Oosterhaven voor productionele zaken.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen