Dansworkshop Egypte


Dansworkshop Egypte
Meespeelvoorstelling
Basisschool
Buitenschoolse opvang
Bedrijven
Festivals
Verstandelijke beperking
Bibliotheek
Buurthuizen
Gelderland
€ 52 tot € 162
6 tot 12 jaar

Dansworkshop: Egyptische dans

 

In Egypte is dans heel belangrijk. Zo wordt er bijvoorbeeld op elke bruiloft en bij elk feest door iedereen (vrouwen en mannen) uitbundig gedanst! Zonder dans, geen feest.
Ook zijn er in Egypte ook veel buikdanseressen die met mooie kostuums vol met rinkelende muntjes de heupen losgooien.

In deze dansworkshop gaan we zowel in kringverband, individueel door de ruimte als in groepjes een gezamelijke dans leren. Tijdens deze dans is er ook een gedeelte waar de jongens de echte saidi dans (stokkendans) laten zien en waar de meisjes gaan sluierdansen met verschillende gekleurde sluiers. Het wordt een mooie eindproductie, welke leuk is om te laten zien aan de rest van de school.

Input en eigen creativiteit van de leerlingen wordt gestimuleerd, samen bepalen wij de eindproductie !

De jongens krijgen een hoofdband omgebonden en de meisjes krijgen een rinkelende heupsjaal omgebonden.

Op de video wordt een Egyptisch dansje wat een klein groepje meisjes heeft geleerd getoond. Deze is niet representatief voor een dansworkshop voor een gemengde klas, maar geeft wel een impressie van de dansworkshops van Jasmine.

Jasmine verzorgt ook workshops voor festivals.

 

 

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Jasmine is docente kinderdans en buikdanseres. Sinds 2010 bestaat de onderneming het Prinsessenpaleis waarbij dansactiviteiten voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd worden. Op kinderfeesten, basisscholen en vrijgezellenfeesten is Jasmine het meest werkzaam.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen