Jan Klaassen en de baby


Een poppenspel in de traditie van het Jan Klaassenspel.  Jan en Katrijn hebben sinds kort een baby. Hij heet Jantje. Jan en Katrijn hebben de zorgtaken eerlijk verdeeld. Ze zorgen om de beurt voor de kleine Jan.  Katrijn wil mantelzorg geven aan de buurvrouw maar het is mamadag. Jan die van de vorige dag nog verschrikkelijk moe is vindt dat Katrijn zelf maar een oplossing moet zoeken voor Jantje. Jan Klaassen gaat zijn vrije dag vieren en laat Katrijn met de baby zitten.

Dan verschijnt Don Juan ten tonele. Katrijn is verdrietig omdat Jan haar in de steek laat. Don Juan, een nette Spaanse man, ziet Katrijn wel zitten en probeert met mooie woorden een kus van haar te krijgen. Ook vertelt hij dat hij nooit en te nimmer een vrouw met haar kind zal laten zitten. Katrijn ziet haar kans schoon en zadelt Don Juan op met de kleine Jan.  Don Juan moet even babysitten. Dan kan zij mooi even naar de buurvrouw (om een borreltje te drinken). Maar dat zegt ze natuurlijk niet.

Don Juan probeert er het beste van te maken en gaat in eerste instantie echt even op de baby zitten. Dat pikt de baby niet en werpt Don Juan van zich af. Don Juan probeert de baby te laten lopen. Na diverse pogingen gaat de baby er als een speer vandoor. Don Juan er snel achteraan.  Gelukkig valt kleine Jan en kan Don Juan hem weer oprapen. Dan probeert Don Juan de baby Don Juan te laten zeggen. De baby zegt van alles behalve Don Juan. 

Als Jantje weer begint te huilen nadat Don Juan hem met een Spaans slaapliedje in slaap heeft proberen te sussen, gooit hij de baby weg. Gelukkig weet Katrijn, die net terug is van de buurvrouw, de baby op te vangen en roept Don Juan ter verantwoording.  Als ‘beloning’ voor het oppassen krijgt Don Juan drie kusjes met de koekenpan.  Katrijn realiseert zich ineens dat ze misschien toch iets te hard geslagen heeft met de koekenpan. De Dood van Pierlala verschijnt. Katrijn schrikt en rent weg.

Opeens is Jan weer terug uit de kroeg. Hij verjaagt eerst de Dood van Pierlala. Samen met Katrijn gaat hij de bewusteloze Don Juan reanimeren. Niets helpt. Tot slot wil Jan Klaassen wel mond op mond beademing toepassen. Hij vindt Don Juan best wel een lekker ding om te zoenen. Na drie pogingen komt Don Juan eindelijk weer bij. Als hij ontdekt dat Jan hem heeft gekust en dat Jan hem nog wel veel meer zoenen zou willen geven gaat Don Juan er als een haas vandoor. Hij is er niet van gediend.

Katrijn is blij dat Don Juan weer op zijn benen staat en samen met Jan Klaassen danst ze de tango. Want er komt niemand tussen die liefde die Jan Klaassen en Katrijn voor elkaar voelen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Als kleine jongen wil Marcel Oudenbroek al poppenspeler worden. In 1993 verwezenlijkt hij die droom en begint hij met Poppentheater Cassiopeia, vernoemd naar het sterrenbeeld.

Marcel speelt het liefst in een poppenkast, omdat hij zelf dan onzichtbaar is. Als de gordijnen van de poppenkast open gaan laat hij zijn publiek in een andere wereld kijken. Een wereld vol zelfbedachte verhalen met fantasie, magie, humor, spanning, actie en interactie.

Hij gebruikt daarbij zelfgemaakte hand- en stokpoppen. De decors geven globaal aan waar het zich afspeelt. De nadruk ligt zo echt op zijn poppenspel. Marcel maakt  gebruik van belichting en muziek tijdens zijn spel.

Het repertoire is gericht op kinderen, maar volwassenen genieten ook volop van zijn poppenspel. Marcel vindt het heel leuk als het lukt om samen met zijn publiek op te gaan in zijn poppenspel en zo heel even de alledaagse wereld te vergeten en samen iets heel moois te beleven. Zijn verhalen lopen altijd goed af.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;