Land zonder Lied


In het land zonder lied heeft koning Silencio het zingen van liedjes verboden. Als hij iemand hoort zingen moet hij teveel denken aan zijn overleden vrouw koningin Cantabile. Zij kon heel mooi zingen. Daarom wil de koning dat het stil is in zijn land. Niemand mag meer zingen. Op een dag hoort hij zijn zoon prins Grazioso toch een liedje zingen. Prinses Arietta heeft hem uitgedaagd om het te doen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning. Dat had de koning beter niet kunnen doen. De koning wordt somber. Hij was al somber door het gemis van zijn vrouw, maar nu is het nog erger geworden. Prinses Arietta hoort haar vader iets in zijn slaap mompelen over haar broer. Ze besluit op zoek te gaan naar hem. Door haar moest hij immers het land verlaten. Ze wil het graag weer goed maken. Als ze hem eindelijk gevonden heeft horen de prins en prinses muziek. Ze willen dat hun vader weer de zonnige kant van het leven gaat zien. Dat doen ze door samen met twee muzikanten een lied te maken voor de koning. Zo hopen ze dat zijn somberheid en het verdriet om de koningin verdwijnt en er weer gezongen mag worden. Met een list weten ze koning Silencio naar het balkon van het paleis te krijgen en daar zingt de bevolking van het land hem toe. Dat maakt de koning vrolijk en blij en het land zonder lied wordt weer een land met lied. Natuurlijk mag de prins ook weer komen wonen in het paleis.

Deze voorstelling wordt samen gespeeld met een pianiste en fluitiste (Ensemble Muzette) . In de voorstelling komen bijna alle aspecten bij het maken van een lied naar voren en dat zingen heel belangrijk is, helend kan werken en mensen niet zonder muziek en zingen kunnen. De voorstelling wordt ondersteund met klassieke muziek.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Als kleine jongen wil Marcel Oudenbroek al poppenspeler worden. In 1993 verwezenlijkt hij die droom en begint met Poppentheater Cassiopeia, vernoemd naar het sterrenbeeld. Marcel speelt het liefst in een poppenkast omdat, hij zelf dan onzichtbaar is. Als de gordijnen van de poppenkast opengaan laat hij zijn publiek in een andere wereld kijken. Een wereld vol zelfbedachte verhalen met fantasie, magie, humor, spanning, actie en interactie. Hij gebruikt daarbij zelfgemaakte hand- en stokpoppen. De decors geven globaal aan waar het zich afspeelt. De nadruk ligt zo echt op zijn poppenspel. Marcel maakt natuurlijk ook gebruik van belichting en muziek tijdens zijn spel. Het repertoire is gericht op kinderen, maar volwassenen genieten ook volop van zijn poppenspel. Marcel vindt het heel leuk als het lukt om samen met zijn publiek op te gaan in zijn poppenspel en zo heel even de alledaagse wereld te vergeten en samen iets heel moois te beleven.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!