Jona & co!


Kapitein aan boord!
Bakboord!
Stuurboord!
Schip ahoy!

Voorwaarts met ons schip!
Zie ons gaan, zie ons gaan!
Over de golven, hop allee!
Daar gaan we over de zee!
Zie ons gaan, zie ons gaan!

.....Ik wil niet.. Ik wil niet gaan

‘ Jona & Co’ gaat over het Bijbelboek Jona en is een jeugdtheatervoorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar. De voorstelling duurt ca. 35 minuten.

We ontdekken dat er in iedereen wel een klein beetje Jona zit;

De Jona die niet wil;
De Jona die op de vlucht slaat;
De Jona die er geen zin in heeft;
De Jona die het misschien wel beter weet:

"God snapt er helemaal niets van
Het is toch niet zo moeilijk?
Als je goede dingen doet, gaat het goed met je
Als je verkeerde dingen doet, krijg je straf
En ik vertel je: ik doe echt heel erg mijn best
En die anderen doen maar wat!
Of heb ik het dan verkeerd?”

Drie spelers vertellen door middel van snelle dialogen, wisselende personages en bewegingen het bekende Bijbelverhaal en stappen daarmee in de wereld van Jona!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Plots! Theaterprojecten wordt geleid door Wendy van Schaik en is een jong en veelzijdig, professioneel theaterbedrijf.
Ze maakt, vaak in samenwerking met freelancers die in het theatervak werkzaam zijn, theatervoorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast geeft Wendy diverse theatercursussen voor een brede doelgroep. Plots! is niet alleen werkzaam binnen theater maar is, door nauw samen te werken met andere docenten, ook betrokken bij andere kunstdisciplines: dans, film en zandkunst. Binnen de zandkunst werkt Plots! samen met zandtekenaar Harm van Schaik.

 

VAN JONG TOT OUD

Plots! richt zich niet alleen op jeugdtheater, maar vindt het ook een uitdaging om een volwassen publiek mee te nemen in de wereld van verhalen, ontdekkingen en levensvragen. Samen verwonderd zijn over ontdekkingen die in verhalen te vinden zijn is een groot goed.Ook maakt Plots theatervoorstellingen op aanvraag, en geeft ze diverse theatercursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

PLOTS! VERTELLER VAN OUDE VERHALEN...

.....Verhalen uit een boek wat lang, lang geleden is geschreven door vaders, grootvaders, overgrootvaders, betovergrootvaders. Een boek wat ons nu nog zoveel te vertellen heeft!

De verhalen uit de Bijbel werken ontzettend inspirerend en zetten  tot nadenken en zo ontstaat er een oud verhaal in een nieuw jasje. Een verhaal dat Plots! graag wil delen door een vertelling met een zandtekening of een theatervoorstelling.Plots! heeft een aantal (jeugd) theatervoorstellingen ontwikkeld die behoren tot de verhalen uit het Grote Belangrijke Boek .

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;