Oren op Steeltjes


Oren op Steeltjes
Kindervoorstelling
Kinderdagverblijf
Basisschool
Theater
Festivals
Camping en recreatie
Verstandelijke beperking
Bibliotheek
Particulieren
Buurthuizen
Speel en pretparken
Utrecht
€ 300 tot € 500
6 tot 100 jaar

Deze one woman opera is gebaseerd op Dido en Aeneas van H. Purcell.

Een oude nieuwsgierige tuinvrouw heeft in haar leven al heel wat verhalen gehoord, terwijl ze aan het werk was in de tuinen van de rijken. Alle verhalen heeft ze bewaard in haar kruiwagen en dat zijn er veel, want ze is nieuwsgierig!! Het is niet helemaal goed afgelopen met de tuinvrouw, als je liegt krijg je een lange neus, en als je iedereen afluistert dan krijg je: Oren op steeltjes!!

Maar de tuinvrouw kan er niet mee zitten, ze geniet van haar verhalen die ze graag wil delen. Zo komt ze ertoe het verhaal van Dido en Aeneas aan het publiek te vertellen. Ze neemt je mee terug naar de tijd toen ze nog jong was en werkte in de tuinen van Koningin Dido.

Dido rouwt om haar overleden echtgenoot. Op een goede dag strandt Aeneas met zijn hele vloot aan de kusten van haar rijk. Ze heet hem welkom en raakt helemaal onder de indruk van hem, maar dat kan ze in eerste instantie niet toelaten. Belinda, Dido’s zusje, treedt als koppelaarster op en Dido en Aeneas worden verliefd.

Maar dan komen de heksen wier grootste plezier ligt in het verstoren van het geluk van de mensen...

De tuinvrouw laat het publiek meespelen en je krijgt echt een rol, als heks, hofdame of zeeman. Op haar aanwijzingen bouw je samen met haar het verhaal. De tuinvrouw neemt de aria’s uit de opera voor haar rekening en speelt de rollen van Dido, Belinda, Aeneas en de opperheks. Soms heeft ze een assistent nodig. Gelukkig is er in het publiek altijd wel iemand te vinden die dat kan zijn.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

De persoon achter Opera-Anders is Renate de Vries.

Met veel plezier, energie en creativiteit brengt ze opera terug bij het publiek. Ze bestempelt dit met opzet als “terug brengen”. Opera was ooit volksvermaak nummer één voor breed publiek:

Toegankelijk en vrolijk, even ontspannen en ertussen uit

Renate specialiseert zich in het maken èn uitvoeren van one-woman opera’s. Zij heeft dit concept zelf bedacht en het is een beetje te vergelijken met een cabaret voorstelling, waarin één persoon de hele voorstelling voor zijn of haar rekening neemt. Het uitgangspunt is steeds een bestaande opera. Renate bewerkt ze in samenwerking met regisseur Jan van Sas, tot een pakkende familie voorstelling waarbij je niet stil hoeft te blijven zitten!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen