Kwartetten met Beethoven (6+)


Oorkaan presenteert:
Kwartetten met Beethoven
6+
Met het DUDOK KWARTET


HOE KLINKT KWARTETTEN MET GOUD? In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Kwartet het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren.
Vier musici spelen buiten met elkaar een kwartetspel… “Heb jij voor mij van de strijkers de altviool?”… “Ik mis nog van de getallen nummer 4.”…“Wie heeft van de metamorfose de vlinder?”… “En wie heeft de allermooiste kleur goud?”…

Het kwartet neemt je zonder woorden mee in een muzikaal spel met verschillende sferen en kleuren. Het geniale muziekstuk van Beethoven is steeds in beweging en wordt, net als de kaarten in het spel, telkens opnieuw geschud. Komen alle muzikale kleuren uiteindelijk bij elkaar?
Een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging, magie en verwondering met de mooiste muziek van Beethoven. Bekijk de teaser hieronder.

Het Dudok Kwartet studeerde met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartetconcoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs voor uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. 

Dudok Kwartet:
Judith van Driel 1e viool
Marleen Wester 2e viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello
Rosabel Huguet choreografie/regie
David Dramm muzikaal advies en bewerking
Marjolijn Brouwer scenografie
Desiree van Gelder lichtontwerp
Caecilia Thunnissen artistieke leiding

LUISTERWIJZER:
Betoverend

OORKAAN
Oorkaan maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.
OORKAAN - Je kijkt je oren uit!

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;