Hoe Willem Koning Werd


Hoe Willem Koning Werd
Muziektheater
Kinderdagverblijf
Basisschool
Theater
Zuid-Holland
€ 1.000 tot € 1.500
4 tot 12 jaar

Hoe Willem koning werd

Zappend tussen vandaag en 200 jaar geleden presenteert de kersverse ‘Koningin Maxima’ de vier Koning Willems van Oranje. Duidelijk wordt dat de vier verschillende Willems hun grappige eigenaardigheden hadden. Zo was koning Willem I heel goed in het stimuleren van handel en het uitvinden van stoommachines, maar wilde hij liever taartenbakker worden; Willem II gaf onder invloed van zijn Anna Paulowna veel te veel geld uit aan paleizen, schilderijen en sieraden en bracht het land op de grens van een bankroet; Willem III had als ‘ladykillah’ de bijnaam Gorilla. Onze huidige koning Willem Alexander is mede dankzij Koningin Maxima een populair staatshoofd, die wellicht toch liever piloot had willen worden?! Briza laat op humoristische wijze zien wat Democratie betekent voor ons allemaal, natuurlijk gebracht met veel grappige liedjes en mooie melodietjes uit heden en verleden. Zoals U van Briza gewend bent een bruisende voorstelling met live-muziek, zang, videoanimatie in een paleiselijk decor, ondersteund met licht en geluid.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Briza is een muziektheatergroep die bijzondere maar ook leerzame musicals maakt voor de jeugd en waarin op een aansprekende wijze gebruik wordt gemaakt van 'live' muziek, een verteller, dans en video-animatie. In de voorstellingen zijn maatschappelijke thema's verwerkt als rode draad. Briza speelt veel voorstellingen in het Zeeheldentheater in Den Haag maar speelt ook op de scholen zelf.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen