De Kleuren van Mesdag


 

De Haagse schilder Hendrik Willem Mesdag (1831–1915) was eerst bankier, maar na een bezoek aan het Waddeneiland Norderney wordt Mesdag verliefd op de zee! De zee is zijn inspiratie om te gaan schilderen, samen met zijn vrouw Sientje, die na de dood van hun zoontje Klaas ook alleen nog maar wil schilderen. Ze storten zich volledig op de schilderkunst en het verzamelen van kunst, waarmee ze ook andere kunstenaars ondersteunen.... Hoogtepunt in hun leven wordt het wereldberoemde Panorama Mesdag, nog steeds te bewonderen in de Zeestraat in Den Haag!

Centraal in dit afwisselende programma, deels met muziek van Nederlandse en Franse tijdgenoten, staat het thema ‘Volg je hart en gebruik je talenten!’
Briza brengt deze voorstelling in een nieuwe vorm, een ‘vertelmusical’ met onder andere vier musici, een danseres/zangeres en een verhalenvertelster.

Ism De Mesdag Collectie, Panorama Mesdag en het Nederlands Muziekinstituut (NMI).

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Briza is een muziektheatergroep die bijzondere maar ook leerzame musicals maakt voor de jeugd en waarin op een aansprekende wijze gebruik wordt gemaakt van 'live' muziek, een verteller, dans en video-animatie. In de voorstellingen zijn maatschappelijke thema's verwerkt als rode draad. Briza speelt veel voorstellingen in het Zeeheldentheater in Den Haag maar speelt ook op de scholen zelf.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;