Hondje Gezien (de verdwenen letters! 4+)


Alfa en Betje proberen hun hondje Babbel te leren lezen en schrijven. Maar 
tijdens het dictee is Babbel er plots vandoor met een aantal letters van het alfabet. Het hele land is in rep en roer. Niemand kan meer verhalen schrijven of een mooie 
liedtekst dichten. Maar Alfa en Betje zijn verdrietig om Babbel. 

Ze vragen juf Aaltje Taaltje van Aerdenhout tot Zoetermeer hun te helpen zoeken, maar de juf vindt het belangrijker dat eerst de verdwenen letters worden gevonden. Zonder mooie verhalen en liedjes is ons land verloren en zal iedereen verdrietig blijven. Als ze nou eens eerst op zoek gaan naar de verdwenen letters, dan vinden ze Babbel vast ook terug. 

Tijdens hun zoektocht naar Babbel en de verdwenen letters leren Alfa en Betje onder hoede van juf Aaltje Taaltje een heleboel over de Nederlandse taal en hoe leuk en belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven. Ze komen langs Het Kinderboekenmuseum en de Bibliotheek. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Briza is een muziektheatergroep die bijzondere maar ook leerzame musicals maakt voor de jeugd en waarin op een aansprekende wijze gebruik wordt gemaakt van 'live' muziek, een verteller, dans en video-animatie. In de voorstellingen zijn maatschappelijke thema's verwerkt als rode draad. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;