Hondje Gezien (de verdwenen letters! 4+)


Alfa en Betje proberen hun hondje Babbel te leren lezen en schrijven. Maar tijdens het dictee is Babbel er plots vandoor en blijken er ook nog eens een aantal letters van het alfabet te ontbreken. Het hele land is in rep en roer. Niemand kan meer verhalen schrijven of een mooie liedtekst dichten. Iedereen in het land is verdrietig en in de war. Maar Alfa en Betje zijn verdrietig om Babbel. Hij is er vast vandoor met de letters. Ze vragen juf Aaltje Taaltje van Aerdenhout tot Zoetermeer hun te helpen zoeken, maar de juf vindt het belangrijker dat eerst de verloren letters worden gevonden. Zonder mooie verhalen, liedjes en gedichten is ons land verloren en zal iedereen verdrietig blijven. Als ze nou eens eerst op zoek gaan naar de verloren letters, dan vinden ze Babbel vast ook terug. 

Tijdens hun zoektocht naar Babbel en de verdwenen letters leren Alfa en Betje onder hoede van juf Aaltje Taaltje een heleboel over de Nederlandse taal. Moeilijke woorden, spelling en grammatica, belangrijke boeken en schrijvers van toen en nu, vergeten woorden, nieuwe woorden, tongbrekers en 

hashtags, waarom een tafel een tafel heet, hoe de eerste woorden ontstonden, het verschil tussen een lied, een rap en een gedicht, of het woord “gezellig” ook in andere landen bestaat, alles komt langs. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Briza is een muziektheatergroep die bijzondere maar ook leerzame musicals maakt voor de jeugd en waarin op een aansprekende wijze gebruik wordt gemaakt van 'live' muziek, een verteller, dans en video-animatie. In de voorstellingen zijn maatschappelijke thema's verwerkt als rode draad. Briza speelt veel voorstellingen in het Zeeheldentheater in Den Haag maar speelt ook op de scholen zelf.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;