Ring-Ring - live muziek en projecties - zonder taal


Het avontuur van Ring-Ring. Een verdwaalde fietsbel zoekt zijn fiets langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden vol vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Maar nu op haar eigen unieke manier vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal. 

Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen. 
Naast workshops heeft Lichtbende voor scholen lesmateriaal beschikbaar.

De voorstelling kan in elke verduisterde ruimte gespeeld worden voor max 100 toeschouwers (bij vlakke vloer) en 300 in theater met podium en tribune.
SPEELVLAK: minimaal 5-8 meter en 3,5 meter hoog.

Lichtbende is bekend om haar poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse (afval)materialen transformeren tot levendige personages. Een versmelting van visuele kunst, theater en muziek. Verhalen van pure verbeelding waarbij het gebruik van taal overbodig wordt. Lichtbende speelt over de hele wereld op gerenommeerde festivals.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

LICHTBENDE maakt ‘lichtkunstvoorstellingen’. Betoverende verhalen met muziek, beeldende kunst en theater "live" voor je ogen versmolten tot "animatiefilm".

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;