AHA, Professor Kiko ontdekt de zwaartekracht (kinderboekenweek 2021 voorstelling)(coronaproof)


Professor Kiko ontdekt de zwaartekracht:
(kinderboekenweek thema 2021)

Interactieve voorstelling voor kinderen in de basisschool leeftijd van ongeveer 45-50 minuten  waarin rondom het thema van de kinderboekenweek 2021 (beroepen en dromen over wat je worden wil) goocheltrucs en jongleeracts op speelse wijze gekoppeld worden aan wetenschappelijke onderwerpen.

"Overdag houdt Professor Kiko zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en allerlei proefjes. Dat vindt ze super leuk want ze wilde altijd al graag wetenschapper en professor worden. Daar wil zij de kinderen dan ook graag van alles over vertellen en laten zien. Veel proefjes zijn net magie. Met het verschil dat je ze wel uit mag leggen.

Maar 's nachts droomt zij er van om een echte jongleur te zijn.

Daarom gaat ze de volgende ochtend, met de kinderen, onderzoek doen naar
de zwaartekracht en de techniek van het jongleren.

Al lezend komt ze de conclusie dat je jongleren vooral leert door veel te oefenen.
Dus er zit niets anders op dan het fijne boek maar aan de kant te leggen en het te gaan proberen....

Professor Kiko begint met 1 bal maar met wat hulp van de kinderen worden dit er al snel 2 en 3 en..... 4 of 5 zou dat ook gaan?

Al doende ontdekt Kiko dat je wetenschapper zijn en jongleur worden goed kunt combineren. Want bijna alle jongleertrucs staan of vallen voor een groot deel met wetenschap. Zo worden op een speelse manier koppelingen gelegd met verschillende natuurwetten als de zwaartekracht, middenvlieendekracht en de wet van Newton.
Tijdens het zien van verschillende proefjes leren de kinderen en-passant over bijvoorbeeld statische energie en chemische reacties in de keuken.
Maar vooral hebben ze plezier in het kijken naar de voorstelling waarin zij d.m.v. veel interactie steeds actief worden betrokken."

De totale kosten zijn op aanvraag en mede afhankelijk van het aantal kinderen, het aantal voorstellingen en de locatie (ivm de reiskosten)

Bij meerdere voorstellingen op een dag(deel) op dezelfde locatie gelden kortingen per voorstellinng.

Voor meer info of een prijsopgaaf voor de voorstelling "AHA, Professor Kiko ontdekt de zwaartekracht"  vul hieronder het formulier in.

vermeld daarin aub:
- bent u school, bibliotheek, theater of iets anders?
- hoeveel kinderen verwacht u (ongeveer of maximaal)?
- wilt u 1 of meerdere voorstellingen op dezelfde locatie en dezelfde dag(deel)?
- Voor weke leeftijdsgroep zoekt u een voorstelling?
- de locatie (i.v.m. de reiskosten)?
- de gewenste datum (meerdere opties geeft een grotere beschikbaarheidskans.)

Ter indicatie: als u 1 voorstelling (45-50 minuten) boekt liggen de kosten tussen 300 (bij maximaal 40 kinderen) en 450 euro (bij maximaal 180 kinderen) excl. 9% btw en excl. reiskosten vanaf Nijmegen.

Bij meer voorstellingen op dezelfde locatie en op hetzelfde (dag)deel is de prijs per voorstelling lager (korting) en betaald u uiteraard maar 1x reiskosten.

Corona-proof optreden is geen probleem! Ik kan de voorstelling op 1,5 meter afstand van de kinderen in het publiek spelen.
Meerdere keren op een dag(deel) is zeker ook mogelijk zodat de groepen/bubbles niet (te veel hoeven te mixen.

Ik treed op in het hele land (en ook over de grens) op uw locatie, vanuit Nijmegen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Alle voorstellingen en shows van Kindertheater Kiko / Clown Kiko zitten vol trucs als jongleren, diabolo en kindergoochelen. er is veel interactie met de kinderen in het publiek.

Boven de 10 jaar speel ik niet als clown maar als jongleur Kiko (wel clownesk maar zonder schmink e.d. ).
Ik heb ook voorstellingen aangepast op de kleuters en peuters en hun belevingswereld en ik speel ook heel graag voor speciale doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke, lichamelijke op meervoudige beperking of kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals autisme.

Naast kindertheater voorstellingen geef ik ook workshops in circus en jongleren en diabolo. Ook geef ik vuurshows en ben ik in te zetten als ballonnenclown en voor rondlopende (jongleer) entertainment.

Ik werk sinds ongeveer 2000 met mijn eigen bedrijf als Clown Kiko, Circus Kiko, Jongleur Kiko en kindertheater Kiko.
Voor ik Clown werd en mijn circus bedrijfje begon heb ik de HBO opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) afgerond (richting inrichtingswerk en hoofdvak drama) en heb ik een aantal jaar in de hulpverlening gewerkt op invalbasis. (in de jeugdhulpverlening, in de psychiatrie, met lichamelijk, verstandelijk en meervoudig gehandicapten, met mensen met autisme en met alleen staande minderjarige asielzoekers.)
Ik treed ook graag op met speciaal circus voor speciale mensen. 

Voor vragen of boekingen kunt u altijd contact opnemen!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;