Oma Kikonella's Koffertje - Kinderboekenweek 2020 (in het hele land)


'Oma Kikonella's Koffertje' is een kindervoorstelling van Kindertheater Kiko.

In deze vrolijke interactieve voorstelling gaat Kiko binnen dit thema terug in de tijd en ontdekt zij met de kinderen een wereld van vroeger.

Binnen het verhaal in dit thema komen naast verschillende gebruiksvoorwerpen en spelen uit een andere tijd ook allerlei goocheltrucs en jongleeracts voorbij.

Clown Kiko heeft op zolder een koffertje van haar oma Kikonella gevonden vol speelgoed en gebruiksvoorwerpen uit haar opa en oma's tijd.

Er zitten vreemde zaken tussen en Kiko gaat met de kinderen terug in de tijd en deze wereld van vroeger ontdekken.
Wat zou alles zijn, waar zou het voor gebruikt zijn en hoe zou het werken?

En is het speelgoed waar oma mee speelde en de muziek waar opa naar luisterde ondertussen ouderwets of toch nog steeds ook vet cool?!

Terwijl Kiko met de kinderen op onderzoek uitgaat naar de voorwerpen van vroeger in de koffer blijkt in ieder geval dat Oma Kikonella's goede oude tijd niet zomaar de gewone oude tijd was... Er gebeuren af en toe rare, vreemde, bijzondere en grappige dingen met de spullen uit Oma Kikonella's koffer. Zoals die grammofoonplaten die van kleur veranderen, de gulden die in het niets verdwijnt, en de letter koekjes die we met behulp van een oude koffiemolen en een oude weegschaal op magische wijze bakken.... 

"Oma Kikonella's koffertje" is een kindervoorstelling van ongeveer 50 minuten in het thema geschiedenis (terug in de tijd)(werelden van vroeger) vol interactie met de kinderen.

De kosten zijn oa afhankelijk van het aantal voorstellingen op dezelfde dag en locatie, het aantal kinderen per voorstelling en de locatie (ivm reiskosten).

Voor meer info en een prijsopgaaf:   info@kindertheater-kiko.nl of kiko@clownkiko.nl

Vermeld aub:
- het aantal kinderen (ongeveer of maximaal)
- het gewenste aantal voorstellingen
-  de locatie (ivm de reiskosten).
- En de gewenste datum/data indien al bekend). 

 

Het is geen probleem om indien nodig of verplicht of gewenst de voorstelling op 1,5 meter afstand van de kinderen te spelen. 
Meerdere keren na elkaar de voorstelling spelen voor kleinere groepen is ook mogelijk. 

De voorstelling is met name gericht op kinderen tot 10 jaar.

Er is ook een workshop "spelen en trucs uit Opa en oma's tijd" (voor 1 lesgroep tegelijketijd) mogelijk, waarin de kinderen zelf trucs en spelen uit opa en oma;s tijd zoals diabolo, jojo, tollen, kaatsenballen, steltlopen en hoepelen mogen proberen. De workshop is zeker ook geschikt voor de bovenbouw / voor kinderen van 10+
De workshop is ook als inloop activiteit voor in de bibliotheek tijdens de kinderboekenweek zeer geschikt.

Bijvoorbeeld ook mogelijk is een voorstelling voor de onderbouw, een voorstelling voor de middenbouw en een workshop per groep voor de bovenbouw.

(de eerste 49 foto's zijn van de voorstelling, de laatste 33 van de workshop)

 

Ik treed op in het hele land (en ook over de grens) op uw locatie, vanuit Nijmegen.

 

 Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Als Clown Kiko ben ik een jaar of 10 geleden begonnen met kindervoorstellingen / familietheater in pretpark tivoli in Berg & Dal.

Alle voorstellingen en shows van Kiko zitten vol trucs als jongleren, diabolo en kindergoochelen. er is veel interactie met de kinderen in het publiek.

Boven de 10 jaar speel ik niet als clown maar als jongleur Kiko (wel clownesk maar zonder schmink e.d. ).
Ik heb ook voorstellingen aangepast op de kleuters en peuters en hun belevingswereld.

Buiten kindertheater voorstellingen geef ik ook workshops in circus en jongleren en diabolo. Ook geef ik vuurshows en ben ik in te zetten als ballonnenclown en voor rondlopende (jongleer) entertainment.

 

Voor ik Clown werd heb ik de opleiding SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) afgerond (richting inrichtingswerk en hoofdvak drama) en heb ik een aantal jaar in de hulpverlening gewerkt op invalbasis. (in de jeugdhulpverlening, in de psychiatrie, met lichamelijk, verstandelijk en meervoudig gehandicapten, met mensen met autisme en met alleen staande minderjarige asielzoekers.)
Ik treed ook graag op voor deze mensen. 

 

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Simone Hazebroek op 22 november 2020 19:32
Was een geweldige voorstelling. Was helemaal aangepast aan onze kinderen. Omdat het niveau van onze kinderen zo groot is hadden we 2 voorstellingen. De kinderen hebben genoten.