Oorlogshelden


€ 1.100 tot € 1.200
10 tot 100 jaar
Kindervoorstelling

OORLOGSHELDEN
Een ode aan de moed van het oorlogskind.

De Tweede wereldoorlog: moeten we het er nog over hebben?

Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis interviewden hun moeders over hun ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog, de een in Eindhoven en de ander in wat toen Nederlands-Indië heette, en maakten daar een voorstelling van.

Via de waargebeurde, persoonlijke en gekleurde verhalen verplaatsen twee acteurs zich in de gebeurtenissen van toen. Ze spelen afwisselend hun moeders, maar ook andere familieleden, bevrijders, soldaten en scheppen de wereld van toen in taal en beeld. Eigentijds, intiem en toch verrassend licht.

Oorlogshelden is een historisch document dat, met de kracht van de verbeelding, de Tweede Wereldoorlog tot leven brengt. Deze voorstelling nodigt de laatste generatie die de oorlog heeft meegemaakt uit hun ervaringen te delen en maakt kinderen stiknieuwsgierig naar de avonturen van hun eigen grootouders.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Met als uitgangspunt schurende onderwerpen maakt Hetpaarddatvliegt montagevoorstellingen waarin realisme en fantasie zich afwisselen en waarin zowel kinderen en volwassenen zich herkennen. Eerlijke voorstellingen vol humor, ogenschijnlijk eenvoudige middelen, verrassende wendingen en beeldende vondsten die het hoofd prikkelen en het hart onverwachts maar doeltreffend weten te raken. Hetpaarddatvliegt is een eigenzinnig collectief van de makers en spelers Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis en Loek Beckers.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!