De Dans van de Drummers


De Dans van de Drummers is de spannende voorstelling geïnspireerd op het gelijknamig boek van Hans Hagen. Door de voorstelling komt Afrika dichtbij en wordt het verhaal op een verrassende manier bij leerlingen tot leven gewekt. Kinderen worden meegenomen naar een klein dorpje in Afrika waar ze zien en meemaken hoe een dag uit het leven van een kind uit Afrika opstart. Delen van het boek en ervaringen van JeanPaul in Afrika worden gecombineerd met gezamenlijk trommelen door de kinderen.
Hierdoor komt het boek tot leven en zal het kinderen stimuleren dit verhaal met interesse te lezen en nader te onderzoeken. De spectaculaire afsluiting bestaat uit het gezamenlijk muziek maken.

De voorstelling kan een zelfstandig onderdeel zijn van het programma voor cultuureducatie op een school. Het leent zich echter ook bijzonder goed om in het kader van leesbevordering in te zetten. Er zijn lesopdrachten die vooraf en/of naderhand in de klas kunnen worden uitgevoerd. Ook is een grote tas met Afrikaanse gebruiksvoorwerpen en muziekinstrumentjes te leen om op de school al in de sfeer van de voorstelling (en Afrika) te komen.

gebaseerd op boek: “De dans van de Drummers” door Hans Hagen. Voorzien van tekeningen door Philip Hopman, uitgegeven in 2003 uitgeverij van Goor ISBN: 9789000034598 te bestellen bij de erkende boekhandel.
De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met de bibliotheken van Eindhoven en Kampen.
Er is lesmateriaal beschikbaar om in de klas leesactiviteiten uit te voeren.De voorstelling kan worden uitgevoerd in een plaatselijke theaterzaal of op school zelf in een speelzaal, gymzaal of aula. Er kunnen meerdere voorstellingen op een dag gegeven worden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

JeanPaul (Paul Nas en Jan Wilms) ontwikkelen samen creatieve projecten met muziek en bieden deze aan als cultuureducatie en kindervoorstellingen voor het basisonderwijs. Muziek, theater, cultuur, fotografie, trommelen, Afrika en techniek. Paul en Jan zijn ervaren in het geven van workshops en lessen, optredens en voorstellingen, het werken met kinderen en scholen, met muziek en percussie. Natuurlijk maken we de voorstelling voor jullie school op maat! Samen met leerkrachten, ouders of commissieleden bedenken en maken we een programma op maat. Bijvoorbeeld een thema-dag of de afsluiting van een project. We kunnen een bestaande voorstelling aanpassen aan de wensen van de leerkracht, óf we maken een nieuwe voorstelling.
Voorstelling, kinderen, muziek, interactief , Afrika

Alle voorstellingen kunnen gegeven worden op de eigen school. We hebben voorstellingen en workshops voor alle leeftijden: speciaal voor de onderbouw, of voor middenbouw / bovenbouw. En natuurlijk aangepast aan ieders wensen

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;