De Zongofamilie


De Zongofamilie is een interactieve muziek voorstelling over Afrika. De kinderen worden “meegenomen” naar een dorpje in Burkina Faso en maken een dag mee uit het leven van de familie Zongo. Het programma combineert voorlichting over het dagelijkse leven in een Afrikaans land met een muziekworkshop op echte Afrikaanse instrumenten. Het programma is leerzaam, amusant en qua indeling en inhoud flexibel af te stemmen op de leeftijdsgroep. Afrika, trommelen en percussie, een complete interactieve voorstelling en workshop voor kinderen van elke leeftijd.

Wilt u meer informatie over deze voorstelling? Vult u dan hieronder het formulier in, ik neem dan binnenkort contact met u op.

Het programma bestaat grofweg uit 2 onderdelen:

1. een verhaal over de familie Zongo:
De kinderen worden wakker in een hut in het dorpje Ouezindougou, Burkina Faso. Paul vertelt over het gezinsleven, hoe woont de familie Zongo, wat wordt er zoal gegeten en hoe eten ze? Hoe verbouwt men het voedsel?
Hierna gaan de kinderen klusjes (spelletjes) doen: water dragen, Afrikaans handen wassen en vegen. Er is een intermezzo met liedje en balafoon begeleiding. Vervolgens maken de kinderen kennis met een Afrikaanse school: leren woordjes, bekijken foto’s etc.

2. een muziekworkshop:
Er wordt een percussie-muziekstuk ingestudeerd, verschillende Afrikaanse instrumenten komen aan bod: djembé, tama of pratende trommel, shakers, grote trommels.
Het geheel wordt afgesloten met de thuiskomt van oom Bouba en de uitvoering van het muziekstuk.

 

De inhoud van het programma is aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen. Voor de jongere groepen zijn het verhaal en de muziekinstructie wat eenvoudiger dan voor de oudere kinderen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

JeanPaul (Paul Nas en Jan Wilms) ontwikkelen samen creatieve projecten met muziek en bieden deze aan als cultuureducatie en kindervoorstellingen voor het basisonderwijs. Muziek, theater, cultuur, fotografie, trommelen, Afrika en techniek. Paul en Jan zijn ervaren in het geven van workshops en lessen, optredens en voorstellingen, het werken met kinderen en scholen, met muziek en percussie. Natuurlijk maken we de voorstelling voor jullie school op maat! Samen met leerkrachten, ouders of commissieleden bedenken en maken we een programma op maat. Bijvoorbeeld een thema-dag of de afsluiting van een project. We kunnen een bestaande voorstelling aanpassen aan de wensen van de leerkracht, óf we maken een nieuwe voorstelling.
Voorstelling, kinderen, muziek, interactief , Afrika

Alle voorstellingen kunnen gegeven worden op de eigen school. We hebben voorstellingen en workshops voor alle leeftijden: speciaal voor de onderbouw, of voor middenbouw / bovenbouw. En natuurlijk aangepast aan ieders wensen

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;