De Impro comedy Club


Improvisatie theater is de leukste vorm van theater voor scholen.  Het is snel, grappig en up to date. Drie acteurs brengen een volledige show op basis van informatie en suggesties van het publiek.
Wij spelen op alle type scholen. basisschool en voortgezet onderwijs. Van VMBO tot VWO, van brugklas tot examenjaar. 


Stel je voor. 
De zaal (aula, gymzaal of tent) zit vol met leerlingen. Er klinkt een luide beat. De acteurs komen op en al improviserend op wat ze zien zingen ze een lied. Er is meteen interactie met de zaal en zo wordt spelenderwijs uitgelegd wat de bedoeling is.

De zaal geeft invulling over wat de acteurs gaan spelen. Grappige, dramatische maar ook gevoelige momenten.


De kracht van Theater is het prikkelen van de fantasie. Maar ook het vormgeven van gebeurtenissen. Of het nu om een scène gaat in een supermarkt. Een dramatische gebeurtenis  thuis of een ongemakkelijke situatie in het fietsenhok.  Alles kan de revue passeren.


Als improvisatiespelers zijn we gewend een voorstelling te kunnen sturen en om te gaan met de situatie.


Improvisatie 
Improvisatie wordt in alle kunstvormen toegepast. Muziek (van jammende jazz tot freestyle rap), beeldende kunst en Dance and movement.  Zo is improvisatietheater de laatste jaren ook een bekend fenomeen geworden. De lama's, Alpaca’s de vloer op maar ook geïmproviseerde facetten in menig spelshow en Youtube kanaal geven een idee wat er allemaal mogelijk is.


Acteurs
De acteurs hebben allemaal een theateropleiding gedaan of aantoonbaar ervaring in het improviseren in het theater. Daarnaast zijn de acteurs gewend om op scholen te spelen.

Per optreden worden er drie acteurs geselecteerd uit een poule van ervaren en geschoolde acteurs die weten hoe het is om voor kinderen en tieners op te treden. Op deze manier is de beschikbaarheid groot

 

Wij zorgen voor:

3 acteurs
geluid (en licht) techniek
een technicus
een show van 45 minuten (in overleg max. 60 min)

U zorgt voor:

een afgesloten ruimte (aula of gymzaal, liefst te verduisteren)
maximaal 150 enthousiaste leerlingen per show

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Kleinkunstenaar Iwan Dam is een theatrale duizendpoot. Zo was hij afgelopen 5 jaar Buurman in de theatervoorstellingen van Buurman en Buurman en toert hij met zijn eigen voorstellingen langs de Nederlandse podia en festivals. Hij speelt improvisatie cabaret en schitterde in musicals.

Bij jeugdprogramma’s op TV is hij een vaak gevraagde gast;  Zapp Detective, Betreden op eigen risico, Willem Wever en voorheen Zapp Delict.  Verder speelde hij in series als Flikken Maastricht, GTST , Moordvrouwen  en diverse reclames.

Als mede organisator van het Amsterdams Jeugdtheater collectief (AJTC) ontwikkelde hij verschillende festivals  en (corona veilige) theaterconcepten. 

Samen met theatergroep Wijland (Helmer van der Sar en Marc Heijboer)  werkt hij nu samen in een spetterende sinterklaas voorstelling.  De muzikale en cabareteske manier van kindertheater, die Iwan maakt , sluit wonderlijk aan bij de slapstick achtige acteerstijl van Wijland.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door H. Jansma op 12 juli 2021 06:10
We hebben erg genoten van de Improvisatieshow. Veel leerlingen hadden nog nooit een theatershow meegemaakt en zijn hierdoor erg enthousiast geworden. Er werd goed aangesloten bij het niveau van de leerlingen. Leerlingen mochten zelf ideeën voor scènes aanreiken, waardoor ze zeer bij de voorstelling betrokken werden. Gespeeld met veel enthousiasme en humor. Prima afspraken en goed licht en geluid. Kortom voor herhaling vatbaar.
;