Prins Zes, een verdraaid sprookje (4+)


Prins Zes, een verdraaid sprookje (4+)
Kindervoorstelling
Basisschool
Festivals
Buurthuizen
Bibliotheek
Buitenschoolse opvang
Kinderdagverblijf
Camping en recreatie
Speel en pretparken
Kerk
Theater
Groningen
€ 350 tot € 500
4 tot 100 jaar

*TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR*

Er was eens… een prinses op de vlucht. Prinses Dante rent weg van het kasteel, omdat ze door haar ouders wordt gedwongen om te trouwen. Het is traditie dat iedere prinses op haar 18e verjaardag trouwt met één van de vijf prinsen die om haar hand vragen. Maar Prinses Dante gaat liever haar eigen gang en slaat op de vlucht.

Onderweg ontmoet ze Hugo, de bewaarder van de gevonden voorwerpen. Hij wil juist niets liever dan naar het kasteel. In ruil voor toegang tot het kasteel, helpt Hugo Dante met haar vluchtplan.

Dan ontdekt Dante dat ze niet de eerste is die wegloopt uit het kasteel. Lang geleden is er ook een prins weggelopen. Wie is deze mysterieuze prins? Dante gaat op onderzoek uit.

Het is het begin van een spannend avontuur.  

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Hinke Hoeksma (1985) is theatermaker, afgestudeerd in 2011 aan de Academie Minerva te Groningen. Hinke is van oorsprong Fries en maakt tot de verbeelding sprekende jeugdtheatervoorstellingen voor alle leeftijden. “Ik raak geïnspireerd door de verbeeldingskracht van kinderen en daarmee de bezoekers van mijn voorstellingen. Een kind heeft een rijke fantasie en juist díe fantasie leent zich uitermate voor het maken van jeugdtheater”.
BEN NIET BANG is haar debuut, waarmee ze in 2013 voor het eerst op een theaterfestival in Drenthe stond. In 2015 nam ze de derde prijs in ontvangst, binnen de categorie Publieksprijs op het festival Delft Fringe.
Hinke schrijft verhalen waar een ieder zich in kan verplaatsen. Over keuzes maken tussen het goede en het kwade, met hier en daar een knipoog naar een bekend sprookjesfiguur of superheld. Dat geeft een punt van herkenning, die soms niet altijd door kinderen, maar wel door ouders wordt opgemerkt.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen