De Assepoetser


Ook geschikt voor scholen: groep 7-8 & brugklas met nagesprek + educatiepakket 

Duur 45 minuten

DE ASSEPOETSER Een energieke, kleurrijke sprookjes rollercoaster waarin een aantal sprookjesfiguren het lef hebben om van het bekende pad af te gaan, op zoek naar een nieuw verhaal dat beter bij hen past. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. 

Wat als de grote boze wolf weigert roodkapje op te eten? Assepoester in haar kloffie naar het bal gaat? Sneeuwwitje besluit de appel niet te eten? Wie wordt er dan gered door de prins? 

Concept: Iris Heusschen 

Zakelijke ondersteuning: Diana Roos

Spel: Fiona Elferink, Marcos Valster da Costa Ferreira, Iris Heusschen

Muziek: Marcos Valster da Costa Ferreira, Renzo Kloosterman

Kostuums: Thyrza Coenraad

Foto: Liza Kollau

INFO In sprookjes zijn de vrouwen niet op hun sterkst en de prins steelt de show. In 'DE ASSEPOETSER' worden deze klassieke patronen eens stevig onder de loep genomen. Want wat gebeurt er als Sneeuwwitje besluit de appel niet te eten? Doornroosje het even helemaal niet meer weet? Assepoester in haar kloffie naar het bal gaat? En de grote boze wolf weigert Roodkapje op te eten? Wie moet er dan eigenlijk nog gered worden? 'DE ASSEPOETSER' is het sprookje dat je wel gelooft. 

Op een kritische en verfrissende wijze krijgt elk sprookje een nieuwe draai en op een speelse manier worden thema's als: man-vrouw verhouding, liefde, moedig zijn, het hebben van vooroordelen, eigen keuzes maken en seksuele voorkeur belicht.

EDUCATIE Wie ben ik? En hoe kijk ik naar de wereld? Hoe we kijken naar de wereld en wat we normaal vinden heeft alles te maken met de verhalen die ons worden verteld.  Het is goed om te leren dat ieder van ons andere verhalen kent, en dus een andere waarheid, een ander normaal. Soms kan dat botsen als je denkt dat jouw verhaal de enige waarheid is, maar als je open staat voor een nieuw of ander verhaal kan je juist iets leren van de ander. Je wereld verruimen. En misschien neem je zelfs iets mee van de ander in jouw eigen verhaal. Welke pad bewandel jij eigenlijk? En heb je die zelf gekozen of doe je maar gewoon wat je denkt dat van je verwacht wordt? De voorstelling sluit aan op het vinden van je eigen verhaal, je eigen waarheid en openstaan voor andere verhalen en waarheden.

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Iris Heusschen (theatermaker, schrijver, producent en meespelend acteur) studeerde af in 2015 aan de Academie voor Theater in Tilburg. Won op Theaterfestival Boulevard met haar afstudeervoorstelling Rauw de Entreeprijs voor aanstormend talent. Is sindsdien op verschillende plekken werkzaam geweest als actrice bij MindMix met een educatievoorstelling over pesten, als maker bij verschillende producties voor Jeugdtheater Hofplein Rotterdam en werkzaam als theaterdocent op het Christelijke Gymnasium in Utrecht. Daarnaast heeft ze een tijdje voor Adelheid Roosen gewerkt en de Meisner Acteerstudio van Paul Dekker afgerond. Ze is altijd op zoek naar uitdagingen die bijdragen aan haar ontwikkeling. Ze is een bevlogen maker met een groot hart voor het vak, ze ziet het als een middel om licht te werpen op pijnlijke of lastige onderwerpen en bruggen te bouwen tussen (groepen) mensen. Iris is een veelzijdige transparante speler die met veel eigenheid haar rollen vertolkt. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;