De toverviool


Als Luie Wammes ontslagen wordt, geeft de verliefde Grietje hem stiekem een krentenbol, een appel en een munt mee voor onderweg. In de bergen weet een oud bedelend vrouwtje, die eigenlijk een bergfee is, hem dat weer te ontfutselen. Als beloning voor zijn vrijgevigheid mag hij drie wensen doen en Wammes gaat gelukkig heen met een viool, die helemaal vanzelf kan spelen, én de belofte dat hij Grietje later zal trouwen. Opgetogen probeert hij van alles uit op zijn toverviool en laat mensen dansen, huilen, lachen, slapen, zweven en weggeven. Soms is dat fijn, maar sommigen worden ook boos op Wammes omdat er ook van alles heel erg mis gaat. Als ze ook nog denken dat hij de hooiberg en de juwelen gestolen heeft, de bakkersjongens in slaap heeft gespeeld en een meisje naar de maan heeft gespeeld, moet hij naar de gevangenis. Gelukkig komt de clown net op tijd om hem te redden en mag hij tenslotte met Grietje trouwen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Beleef de magie van het poppenspel in ons sfeervolle 99 jaar oude poppentheater.

De vele oude en nieuwe poppen nemen jullie graag mee naar andere werelden en verleden tijden.

De kleurrijke decors, poëtische muziek, humor, spanning en interactie maken dat de stukken geschikt zijn voor jong en oud. 

 

 

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;