De snottepot


Een grappige poppentheatervoorstelling, speciaal voor de onderbouw.

Het verhaal
Lodewijk is de bediende van de markies. De markies (ook wel Ome Kees genoemd) vertelt over het grote feest. De markies heeft aan Lodewijk gevraagd voor alle gasten een lekker stuk taart te maken.
Wat heeft Lodewijk gedaan? Hij heeft voor alle gasten een zandtaartje gemaakt. Nu moet iemand voor de markies naar de bakker om een grote slagroomtaart te halen.

Tante Kakel vertelt de kinderen over het feest van de markies. Zij heeft voor de markies een kado. Omdat de kinderen haar vriendjes en vriendinnetjes zijn, mogen ze het kado zien. Tante Kakel haalt een grote ketel uit haar huis. Ze vertelt de kinderen heel zacht, anders hoort de markies het, wat er in de ketel zit. De markies is dol op pannenkoeken. De ketel zit vol met pannenkoeken beslag. Ze zegt de kinderen dat ze de markies moeten roepen en tegen hem moeten zeggen dat de ketel vol zit met beslag. De markies is zo aardig dat hij dan voor alle kinderen een pannenkoek bakt.

Wanneer de kinderen de markies roepen en vertellen wat er in de ketel zit, gebeuren er vreemde dingen. De ketel blijkt een snottepot! Maar zoals in een echt sprookje, loopt alles weer goed af. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Al 70 jaar ervaring met poppentheater voor kinderen

Het reizende theatergedeelte van Het Land van Jan Klaassen is in 1950 opgericht.
Al bijna 70 jaar verzorgen professionele poppenspelers interactieve poppentheatervoorstellingen op scholen, bedrijven, braderieën, enzovoort.
Ieder verhaal kan aangepast worden naar jullie wensen of thema.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;