Scrooge


Scrooge is een poppentheatervoorstelling, speciaal voor de bovenbouw. Het verhaal is gebaseerd op het meesterwerk A Christmas Carol van Charles Dickens.

De voorstelling Scrooge is geen klassiek handpoppenspel, maar een weinig in Nederland gebruikte speltechniek: shadow-playing. Vanuit een groot decor beweegt de poppenspeler als schaduw van de pop de figuren.

Het verhaal
Scrooge komt na een moeizame en onvergetelijke dag op kantoor thuis en valt al zittend op zijn stoel in slaap. Na de verschijning van zijn vroegere compagnon Marley, krijgt Scrooge visite van drie geesten: Het verleden, het heden en de toekomst.

De geesten houden Scrooge de spiegel van zijn eigen leven voor. Kenmerkend is zijn hebzucht en ontevredenheid. Na bezoek van de drie geesten komt de ijzige Scrooge tot inkeer en start een ander bestaan.

Deze voorstelling is op één dagdeel te boeken met de kerstvoorstelling Kerstkabouter voor de onderbouw.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Al 70 jaar ervaring met poppentheater voor kinderen

Het reizende theatergedeelte van Het Land van Jan Klaassen is in 1950 opgericht.
Al bijna 70 jaar verzorgen professionele poppenspelers interactieve poppentheatervoorstellingen op scholen, bedrijven, braderieën, enzovoort.
Ieder verhaal kan aangepast worden naar jullie wensen of thema.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;