Het geheim van de oude kast


Deze voorstelling is geschikt voor de hele basisschool. Het is een mix van poppentheater en toneel waarin eigen thema's verwerkt kunnen worden, zoals afscheid of jubileum, sinterklaas, kerst, opening, enzovoort.
Een levendig en humoristisch feestprogramma waarbij een aantal kinderen mogen meespelen. Deze voorstelling is geschikt voor alle kinderen op de basisschool.

Het verhaal
Toon is een poppenmaker en heeft zijn eigen atelier. Hij vertelt over zijn beroep; hoe je poppen maakt met verschillende technieken. Hij kan thuis niet rustig werken omdat hij steeds visite krijgt. Visite is natuurlijk leuk, maar wanneer je 10 keer per dag bezoek krijgt van diezelfde rare meneer is het minder. Omdat die meneer steeds binnendruppelt, noemt hij hem 'meneer Druppel'.

Toon komt op die manier niet aan zijn werk toe. Hij heeft alles uit zijn atelier meegenomen en bij jullie school/bedrijf/vereniging neergezet. Nu heeft hij geen last van meneer Druppel en vertelt hij de kinderen over zijn werk. Alles gaat goed totdat meneer Druppel binnenkomt.

Meneer Druppel, blij dat hij Toon heeft gevonden, wil de kast van Toon kopen. Toon vindt het maar niets en zegt dat hij de kast niet verkoopt. Wanneer meneer Druppel de kast probeert te stelen, komen de kinderen in actie. Zij verhinderen dat meneer Druppel aan de kast kan komen.

Meneer Druppel verklapt de kinderen dat er in de kast een geheim zit. Hij weet niet welk geheim het is; daarom wil hij de kast hebben. De kinderen vertellen het Toon. Ze onderzoeken de kast en vinden het geheim. Samen met de kinderen bedenkt hij een plan om van die vervelende meneer Druppel af te zijn.

*** Al jarenlang een succesvol optreden! ***

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Al 70 jaar ervaring met poppentheater voor kinderen

Het reizende theatergedeelte van Het Land van Jan Klaassen is in 1950 opgericht.
Al bijna 70 jaar verzorgen professionele poppenspelers interactieve poppentheatervoorstellingen op scholen, bedrijven, braderieën, enzovoort.
Ieder verhaal kan aangepast worden naar jullie wensen of thema.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!