Hanna en de harp


Hanna en de harp - door Regina Ederveen, harpiste

Hanna de harpist, is geboren in 1555 in Utrecht. Met haar walnoten harp trekt ze door de Lage Landen, inmiddels Nederlanden genoemd. Er gebeurt van alles: ze speelt samen met de ondeugende fluitiste Greensleeves en moet vluchten. Ze musiceert aan het hof van Willem van Oranje, ze leert een Druivendrab-trap-rap in Bretagne en ze overleeft met een vlot op de Noordzee. Uiteindelijk komt ze weer terug bij haar familie. Het dorp houdt een groot feest als even later haar broertje Danny uit de Tachtigjarige oorlog terug komt. Al haar belevenissen die ze met de nodige humor vertelt, worden afgewisseld met prachtig bijpassend live harpspel.

Een schitterende voorstelling gerelateerd aan historische gebeurtenissen, met live harpmuziek.
Dit programma spreekt zeer tot de verbeelding omdat het de musicus in een historisch tijdsbeeld plaatst waarin er in Nederland veel gebeurde.
Duur voorstelling: 45 minuten. Geschikt voor groep 5 t/m 8.
Kosten; €250,- excl.9% btw (excl. reiskosten a €0,21 p/km) per voorstelling. Meerkosten per extra voorstelling in dezelfde zaal/locatie en aansluitend aan de eerdere voorstelling: €65,- excl. btw.
De muziek en het verhaal is voor alle groepen hetzelfde, de woordkeuze wordt aan de leeftijd van de groep aangepast. (In de voorstelling wordt niet gevloekt of obscene taal gebruikt.) De harpist gebruikt, behalve de harp, kleine visuele attributen om het verhaal te onderstrepen.
Lokatie: aula, speel- of gymlokaal. En als het niet regent, kan buiten ook.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Regina Ederveen harpiste, studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde daar de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Zij volgde Masterclasses bij Tatyana Tauer, Susan Mc Donald en Edward Witsenburg. Tevens woonde ze harpfestivals bij in o.a. Israël en Amerika. Op het Orpheus Concours in Brussel voor hedendaagse avant-garde muziek, won ze de hoofdprijs en daarbij de tweede prijs in de categorie solisten. In 2009 werd ze uit honderden inzendingen als harpiste uitgekozen om deel te nemen in een internationaal samengesteld orkest waarbij een concert werd gegeven in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York City.

Behalve dat zij actief is als solo harpiste, treedt ze veel op met koren, als soliste en als begeleidster. In de kamermuziek is ze ook graag werkzaam. Regina maakte meerdere cd’s, waaronder drie solo-cd’s ‘’Intermezzo’’, ''My Gentle Harp'' en ‘’Hymns on the Harp’’, de cd ‘’Sela’’ harp & piano, de cd ‘Idylle’’ fluit & harp en de cd ‘’Interlude’’ harp & orgel.

Regina bespeelt een gouden Lyon & Healy pedaalharp en een Dusty Strings Keltische harp.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;