Theaterdag Ridder Roeland


Een voorstelling maken over de Middeleeuwen met de hele school? Dat kan met onze Theaterdag Ridder Roeland! De leerlingen volgen in de ochtend workshops waarin ze een act of scène instuderen. In de middag voeren alle groepen samen de voorstelling Ridder Roeland op. Een interdisciplinair geschiedenisproject, van theater tot dans: mooi ter opening of afsluiting van een projectperiode over de Middeleeuwen.

 

Projectboek en voorbereidend materiaal Middeleeuwen

Het Middeleeuwen avontuur start al ver voor de projectdag. Wij leveren een projectboek met educatief materiaal, zodat elke groep zich kan voorbereiden op hun scène. Zo staan er bijvoorbeeld tips in voor knutselactiviteiten of het maken van Middeleeuwse kleding.

 

Hoe ziet de projectdag eruit?

Tijdens het dagproject oefent elke groep een scène uit het theaterstuk Ridder Roeland. Daaropvolgend wordt in de middag de voorstelling opgevoerd. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod tijdens dit project: theater, circus en dans.

 

De voorstelling op school

De stoere Ridder Roeland heeft een probleem, want hij is eigenlijk helemaal niet stoer. Zijn leven wordt verzonnen door een gemene verteller en zij laat Roeland mislukken als ridder. Tijdens zijn reis onstaan er allerlei problemen… De kinderen spelen bijvoorbeeld narren, rovers, monniken, boeren, jongvrouwen of gildemeesters. Lukt het Ridder Roeland om een stoere ridder te worden?

 

Materialen

Geluidsinstallatie, decor, theatergordijn en nog veel meer: wij verzorgen alles voor de voorstelling!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;