Opa en de Reismachine


Wil je met alle kinderen van de school een gave theatervoorstelling maken? Tijdens het dagproject Opa en de Reismachine kan het! De Theaterdag start met theaterworkshops waarbij elke groep een scène uit het verhaal van Opa en de Reismachine instudeert. ’s Middags komen alle scènes van de groepen samen in de theatervoorstelling.

Projectboek en voorbereidend materiaal

Al ruim van te voren begint het theateravontuur. Om je groep goed voor te kunnen bereiden op de Theaterdag, krijg je een digitaal projectboek en educatief materiaal met allerlei leuke tips. Denk hierbij aan het maken van leuke attributen voor de scènes en educatieve activiteiten. Het is erop gericht leerlingen (inhoudelijk) voor te bereiden op de acts.

Hoe ziet de Theaterdag eruit?

De Theaterdag begint met energieke theaterworkshops in de ochtend. De leerlingen leren hierin de basisbeginselen van theater. Vervolgens studeert elke groep een scène in die zich afspeelt in een ander land. Rusland, Italië, Kenia… alles komt voorbij! De leerlingen spelen hierin de kleinkinderen van Opa, die verspreid over de hele wereld wonen.

De voorstelling op school

De theatervoorstelling vindt in de middag plaats. Hierin reist Opa samen met Reisbureau Fanja Fantasie en haar reismachine de hele wereld over. In elk land bezoekt Opa zijn kleinkinderen en gebeuren er bovendien spannende taferelen. De workshopleiders zorgen er tijdens de voorstelling voor dat alles op rolletjes loopt. Iedereen is welkom om de geweldige voorstelling te bekijken. Opa en de Reismachine is een groot feest!


Materialen

Alle materialen voor de voorstelling worden door ons verzorgd. Denk hierbij aan het decor, een theatergordijn, een geluidsinstallatie en nog veel meer. Kortom: we ontzorgen je zoveel mogelijk!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;