Actieve workshops Kinderboekenweek


Bent u ook op zoek naar een actief programma voor tijdens de Kinderboekenweek? Grote Broer heeft bij acht kerntitels workshops op maat ontwikkeld voor alle groepen! 

 

Groep 1 & 2

Het wonderwiel van Noach - discipline: Film / Kunst & Techniek - Kerntitel: Alle dieren drijven

In een bijzonder geïllustreerd boek gaan ernst en humor hand in hand met een hedendaagse vertelling van de Ark van Noach.  Het verhaal van het leven van de man die dieren redde wordt hiermee nieuw leven ingeblazen. Leerlingen gaan in deze filmworkshop een zoötroop - ook wel wonderwiel genoemd - maken. Ze animeren het verhaal met hun eigen tekening!

 

Workshop Fantasietheater - discipline: Theater - Kerntitel: De Droomreis van neef Karel

Een muis de niets liever doet dan verhalen verzinnen? Hij bestaat echt! Neef Karel doet niets anders dan zijn fantasie de vrije loop laten en verhalen verzinnen. In dit vrolijke, kleurrijke prentenboek gaat Neef Karel op wereldreis. Of is dat ook weer een verhaal dat hij zomaar verzint? De leerlingen volgen aan de hand van de kerntitel een theaterworkshop vol met associatiespelletjes en andere fantasieprikkelende opdrachten.

 

Groep 3 & 4

Workshop Hydraulisch fantasievoertuig - discipline: Beeldend / Kunst & Techniek - Kerntitel: Het stuur van Tuur 

Tuur haalt Vik iedere dag op van school. Niet met zo’n saaie bus van de kinderopvang, maar met een slee, koets en zelfs een paard! Maak de rijmpjes in het boek af en je ontdekt met welk voertuig Vik vandaag weer wordt opgehaald. Maar geen een voertuig is zo mooi als het voertuig dat in deze workshop wordt gemaakt! In deze beeldende workshop maken leerlingen met behulp van buisjes, vloeistof, slangetjes en karton hun eigen bewegende drakenvoertuig!

 

Workshop Piratentheater - discipline: Theater - Kerntitel: Alle hens aan dek

Peter-Paul gaat onopvallend door het leven. Maar hij heeft wel één grote droom: later piraat worden! Door bijzonder toeval komt hij onverwachts nu al terecht op een drakenschip: de Draculus Drie. Hij krijgt een nieuwe naam – PéPé – en hij leert alle fijne kneepjes van het vak. In deze theaterworkshop gaan leerlingen ervaren wat er allemaal komt kijken bij het worden van een piraat. Ze zingen liederen, houden sierlijke nep-gevechten, navigeren op zee en leren natuurlijk om te gaan met een papegaai.

 

Groep 5 & 6

Workshop stop-motion - discipline: Film - Kerntitel: Pech onderweg

Wie heeft wel eens met pech langs de weg gestaan? De workshopleider in ieder geval wel! Met supergrappige verhalen sluit deze bundel prachtig aan op het thema van de Kinderboekenweek. Reistips, limericks, wijsheden en poëzie: Pech onderweg staat er bol van! Ga mee met een van de rampzalige reizen van een duikboot. Of ben jij net degene die in het karretje stapt dat in het spookhuis de verkeerde afslag neemt? Leerlingen bedenken in deze filmworkshop hun eigen verhaal. Waar gaan ze naartoe en wat nemen ze mee? Ze verwerken hun verhalen in hun eigen stop-motion film.

 

Workshop Luchtfotografie en Upcycling - discipline: Beeldend / Kunst & Techniek - Kerntitel: Abeltje

Abeltje reist de hele wereld over. Maar niet met een vliegtuig of een schip. Nee hij heeft zijn lift. Op een dag drukte liftjongen Abeltje op de verboden bovenste knop van de lift. De lift schiet omhoog, zo de lucht in. Abeltje reist op deze manier met allemaal passagiers de wereld over en beleeft allerlei avonturen. Deze beeldende workshop is tweeledig. Leerlingen starten met upcycling; ze maken met plastic afval hun eigen lift. Maar wat heb je nou aan een lift zonder dat je weet hoe de wereld vanuit de lucht eruit ziet? De workshop wordt afgesloten met het onderdeel luchtfotografie. Resultaat? Een foto die met een beetje fantasie is gemaakt uit de liften van de leerlingen!

 

Groep 7 & 8

Workshop Tech poster - discipline: Beeldend / Kunst & Techniek - Kerntitel: Boreas en de zeven zeeën

Boreas heeft helemaal geen zin in de wereldreis die zijn ouders met hem willen maken. Met een zeilboot de wereld rondvaren? Mij niet gezien! Maar eenmaal op zee maakt Boreas het ene na het andere avontuur mee. Hij had niet verwacht dat de zee zo vol met verhalen zat. In deze beeldende workshop maken de leerlingen zeven landkaarten over de reis over de zeven zeeën van Boreas. Samen vormen ze een overzicht van de wereldreis. Maar het zijn niet zomaar kaarten. De kaarten bestaan uit LED-lampen, verborgen elektronica en pop-upsystemen.

 

Workshop Reisjournaal - discipline: Film - Kerntitel: Rivieren

In Nederland leven we bijna allemaal in de buurt van een rivier. De Maas, Rijn, Waal, Lek, IJssel of Vecht. Jullie hebben er vast wel over gehoord! Maar wat voor leven is er allemaal in, op en langs de rivieren? Het boek Rivieren staat er bol van! In deze filmworkshop maken de leerlingen hun eigen reisjournaal in de vorm van een vlog. Langs welke (fantasie) rivier wil jij je reis maken?

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;