WegWaaiWind Kinderboekenweek 2022


Er is een leven in wat bewegen, 
de takken beven een beetje tegen 
van J. H. Leopold (1865-1925)

Een fantsievolle voorstelling met natuurelementen.

Hoe dewind de takken laten leven en de boom door adem bloeit.

 

 

 

WegWaaiWind is een zintuigelijke, interactieve theatervoorstelling met weinig taal , waarin de stakige grilligheid van takken en de amorfe vormeloosheid van lappen tot leven komen als vliegende stoffen die door de lucht zweven, wapperende vlaggen, dansende jurken, een fluitende wind en een onstuimige zee, waarin je kunt verdwalen als in een bos. De kinderen en hun volwassen begeleiders worden meegenomen naar de associatieve wereld van WegWaaiWind.

En de kinderen doen natuurlijk ook mee in deze voorstelling van Groep Rood

www.groeprood.nl

De kosten van de voorstelling zijn € 550 voor de eerste voorstelling en € 250 voor de tweede en derde voorstelling. Per voorstelling is het maximale aantal 75 en we kunnen zowel binnen als  in een afgeschermde ruimte buiten spelen. De voorstelling duurt 45 minuten. op donderdag, vrijdag en in het weekend beschikbaar!

 

Judith de Klerk- concept en spel

Dorota Matejová - muziek

Jan Langedijk- regie

Gunilla Andersson- decor

Arlette Muschter- kostuums

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

GroepRood maakt beeldende theatervoorstellingen voor jonge kinderen van 2 tot 6 jaar. Met weinig woorden vertelt mimespeelster Judith de Klerk met papier, doekjes en andere voorwerpen zintuiglijke verhalen vol sfeer.

GroepRood vertrouwt dat, door kijken en luisteren, kinderen met hun eigen verbeelding de verhalen afmaken. Zo worden ze meegenomen in de reis van de voorstelling. Daarbij mogen ze zelf steeds een stukje meespelen.

Judith de Klerk is theatermaker en pedagoog. Ze neemt in haar werk de kinderlijke verwondering als uitgangspunt voor verbeelding. Volgens Judith is stimulering van verbeelding belangrijk voor het maken van keuzes in het leven. Judith heeft 20 jaar ervaring in het speciaal onderwijs. Van 1999 tot 2006 maakte zij samen met Suzanna Pezo onder de naam 2OverRood voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar: Het Vogelmeisje (1999), Wattisdat? (2001)' , In Duplo (2005).Met GroepRood maakte Judith de Klerk Bloeiende Woestijn ( 2007) Heel Jaar Rond ( 2009) Wachten wachten wachten (2011) Dames en Dekens (2014) Papier en Bas ( 2019)

Regie

Jan Langedijk is regisseur en artistiek adviseur bij GroepRood. Hij opgeleid als mimespeler en staat bekend om het maken van beeldend-sensitief theater. Hij was oprichter en artistiek leider van De Daders en regisseerde eerder de voorstellingen van 2OverRood.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;