Papier en Bas/ Kinderboekenweek 2022


Hee, daar ligt een groot stuk papier. 
Wat zal ik daar eens mee doen? 
Als ik het oprol heb ik een verrekijker. 
En als ik nou eens.... 
misschien pas ik er zelf wel in? 
Hellup, ik verdwijn!!

Papier en Bas is één grote ontdekkingstocht van mimespeelster Judith de Klerk met allerlei formaten papier. Met dit simpele materiaal creëert ze met veel humor een absurde wereld van papier. Ze neemt het publiek mee op haar ontdekkingstocht en nodigt ons uit om in de eigen fantasie te duiken. Jonathan Nagel op de contrabas levert grappig commentaar en zorgt met zijn diepe klanken voor een fijne sfeer. Na afloop mogen de kinderen zelf met het papier experimenteren.

Papier en Bas is een fysieke muzikale en beeldende voorstelling zonder woorden ,die de verbeelding van de kinderen prikkelt. We spelen voor maximaal 100 kinderen per voorstelling.

Papier en Bas kunnen we binnen en buiten spelen. Als we buitenspelen dan is het wel belangrijk dat de ondergrond redelijk gelijk is in verband met het neerzetten van het papier. En dat we in een beschutte ruimte spelen vanwege het geluid. Er is voldoende afstand tussen de spelers en het publiek met betrekking tot de coronaregels.

De eerste voorstelling kost 650 euro op een dag De tweede of derde voorstelling op een dag € 200,- Exclusief reiskosten. De voorstelling duurt 45 minuten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

GroepRood maakt beeldende theatervoorstellingen voor jonge kinderen van 2 tot 6 jaar. Met weinig woorden vertelt mimespeelster Judith de Klerk met papier, doekjes en andere voorwerpen zintuiglijke verhalen vol sfeer.

GroepRood vertrouwt dat, door kijken en luisteren, kinderen met hun eigen verbeelding de verhalen afmaken. Zo worden ze meegenomen in de reis van de voorstelling. Daarbij mogen ze zelf steeds een stukje meespelen.

Judith de Klerk is theatermaker en pedagoog. Ze neemt in haar werk de kinderlijke verwondering als uitgangspunt voor verbeelding. Volgens Judith is stimulering van verbeelding belangrijk voor het maken van keuzes in het leven. Judith heeft 20 jaar ervaring in het speciaal onderwijs. Van 1999 tot 2006 maakte zij samen met Suzanna Pezo onder de naam 2OverRood voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar: Het Vogelmeisje (1999), Wattisdat? (2001)' , In Duplo (2005).Met GroepRood maakte Judith de Klerk Bloeiende Woestijn ( 2007) Heel Jaar Rond ( 2009) Wachten wachten wachten (2011) Dames en Dekens (2014) Papier en Bas ( 2019)

Regie

Jan Langedijk is regisseur en artistiek adviseur bij GroepRood. Hij opgeleid als mimespeler en staat bekend om het maken van beeldend-sensitief theater. Hij was oprichter en artistiek leider van De Daders en regisseerde eerder de voorstellingen van 2OverRood.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;