Wees Jezelf - Zoals God je gemaakt heeft!


Wees Jezelf - Zoals God je gemaakt heeft!
Kindervoorstelling
Kerk
Overijssel
€ 350 tot € 450
4 tot 99 jaar

Wie ben jij?

Een boeiende vraag die mensen steeds weer bezig houdt. We vinden het tegenwoordig belangrijk om 'onszelf te zijn'. Maar durven we dat wel? Op Sociale Media zie je allemaal mensen die zichzelf mooier maken, stoere kunstjes kunnen of beroemd worden met niets.

De andere kant van het verhaal hoor je niet. Feit is dat veel mensen zichzelf niet mooi vinden. Of ze worden gepest. En wie heeft er geen minderwaardigheidsgevoel? Dus doen we onszelf vaak mooier voor dan we zijn. We zetten een masker op en zijn niet echt onszelf.

In deze voorstelling zet ik het masker af: Het gaat om je binnenkant!

Centrale Voorbeeld
Er staan twee doosjes. Het ene doosje is saai bruin, heeft vlekken en krassen en mist stukjes. Het andere is mooi ingepakt met cadeaupapier. Veel mensen zijn niet tevreden over zichzelf en verbergen dat onder een mooi papiertje. Maar God kijkt daar dwars doorheen. Hij weet wat IN het doosje zit.

Op het eind zien we dat God anders kijkt en doen we de doosjes open. Probeer allemaal de ander te zien zoals hij/zij van binnen is.
Inhoud Goochelpreek

Deze punten vormen een logisch verhaal dat helemaal verteld wordt met trucs:

  • Hoe kijk jij naar anderen? Zie je wel echt wat je ziet?
  • Zet je masker af!
  • We zijn allemaal een beschadigd doosje. Moet daar een papiertje omheen?
  • Wie we zijn kunnen we niet helemaal zelf bepalen. God heeft ons gemaakt: Denk aan je huidskleur, geslacht, in welk land je wordt geboren, wat er in je hoofd zit.
  • Laat je je beperken door hoe anderen over je denken? Of leer je vrij zijn?
  • Wat zit er IN de doosjes? Hoe ziet God je binnenkant?
  • Dat kunnen we allemaal: Kijken met ons hart!

Het is een complete voorstelling van 45 minuten en geschikt vanaf 4 jaar. Het is dus zeer geschikt voor jeugddiensten, maar ook volwassenen worden erg aangesproken door de visuele manier van vertellen!

"Wij willen jou namens de Jeugddienstcommissie en de gemeente super bedanken voor de geweldige dienst. Wij hebben echt alleen maar positieve reacties gekregen. Het was een dienst voor jong en oud!!! Het sloot perfect aan bij het thema dat de jeugd had bedacht en iedereen was onder de indruk. We hopen dat wij jou weer mogen zien in onze gemeente. De afwisseling, samenwerking en betrekken van de mensen uit de kerk en manier van combineren van het verhaal/geloof met trucs was echt TOP. Nogmaals bedankt." - Marieke Röring, PKN Sibculo-Kloosterhaar

Een mooie samenvatting van deze goochelpreek is Opwekking Kids 77:

God kent jou vanaf het begin
helemaal van buiten en van binnenin
Hij kent al je vreugde en al je verdriet,
want Hij ziet de dingen die een ander niet ziet

En weet je wat zo mooi is, bij Jezus voel je je vrij.
Om helemaal jezelf te zijn want Hij houdt van jou,
ja Hij houdt van jou, ja Hij houdt van jou en mij.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Goochelaar Jan is vanaf 2006 gespecialiseerd in goochel-theater voor basisscholen en bibliotheken. Hij werd 4x Nederlands Kampioen Kindergoochelen: 2011, 2013, 2015 en 2017.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen