37 Sterke Verhalen - Leesbevordering


37 Sterke Verhalen - Leesbevordering
Verteltheater
Basisschool
Bibliotheek
Theater
Overijssel
€ 350 tot € 650
4 tot 12 jaar

Voorstelling met 37 verstopte boeken

De opa van Goochelaar Jan vertelt verhalen uit zijn jeugd. Sterke verhalen.
Hele sterke verhalen! Wat moet je geloven? Wat is echt en wat niet?
Kom naar de voorstelling en luister naar sterke verhalen. Hele sterke verhalen!

Download hier de lijst met 37 boeken die in de voorstelling zitten!

"Het programma met goochelaar Jan is een schot in de roos. Wat doet hij dat leuk. Hij is niet alleen goochelaar, maar ook een meesterlijk verteller. En dan al die boeken die de revue passeren. Erg leuk!" Juf Rineke

"In de Kinderboekenweek draait het om BOEKEN. Net als in de geweldige en dynamische show van Jan.  Mooi te zien dat Jan het echt doet voor de kinderen. En hij heeft een missie: kinderen enthousiast maken om boeken te lezen. Dat liep als een rode draad door zijn show, waarin de kinderen gaandeweg ontdekten dat er en passant 37 boektitels verstopt zaten. Zelden kinderen zo enthousiast over boeken gezien :)" - Corry Gaasbeek, BBLTHK

Reactie Kristina Odenhamn, cultuurcoach gemeente Twenterand:

"Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat jong en oud zin krijgen om te gaan lezen. De magie van de voorstelling zit hem niet alleen in de mooie goocheltrucs, maar vooral ook in de manier waarop Goochelaar Jan de ongelooflijke hoeveelheid van 38 boeken verwerkt heeft in het meeslepende verhaal over de reizen van zijn opa.

Kinderen en leerkrachten worden meegenomen in de verhalen. Zowel de kleuters uit groep 1 als de grote kinderen uit groep 8 zijn een uur lang geboeid. Wanneer de aandacht een beetje verslapt, komt Jan alweer met een goocheltruc of een bijzondere en altijd grappige wending in het verhaal. De bijpassende muziek en kostuums zorgen voor een aansprekend geheel.

De voorstelling is heel interactief. Kinderen zijn de assistenten bij de verschillende goochelacts.  Ze worden beloond met applaus, een ster en een diploma. In deze voorstelling wordt iedereen meegenomen in een fantasierijke wereld. De voorstelling leert je dat boeken de sleutel zijn tot je fantasie: Lees boeken, en wees de ster van je eigen verhaal."

Bijzonderheden:

  • Voorstelling is gemaakt ter bevordering van het lezen. De lijst met 37 boeken is een uitgangspunt om over deze verhalen te gaan praten en ze te gaan lezen.
  • Voorstelling duurt circa 60 minuten en is geschikt voor alle leeftijden!
  • Er is 1 stopcontact nodig.

Reactie Karin Wolters, Bibliotheken Enschede

Wat deze voorstelling zo bijzonder maakt is dat tijdens de verhalen en het goochelen allerlei kenmerkende details en titels van bekende jeugdboeken aan de orde komen. Dat maakt deze voorstelling zeer geschikt om verder met deze jeugdboeken aan de slag te gaan. Kan ook gespeeld worden buiten de kinderboekenweek! De aanwezige kinderen en volwassenen hebben genoten van deze interactieve voorstelling.”

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Goochelaar Jan is vanaf 2006 gespecialiseerd in goochel-theater voor basisscholen en bibliotheken. Hij werd 4x Nederlands Kampioen Kindergoochelen: 2011, 2013, 2015 en 2017.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen