Tjilp


Tjilp
€ 450 tot € 650
3 tot 7 jaar
Muziektheater

Met trots presenteert theatermaker Eva Nagel haar voorstelling “Tjilp”, een vrolijke en ontroerende muziektheatervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.

“Tjilp” vertelt het verhaal van Meis, zij is vijf jaar oud en pas verhuisd. Meis woont samen met haar mama en Jopie de kat. Ze heeft haar vriendje achter moeten laten in een andere stad. In haar nieuwe buurt kent zij niemand en ze voelt zich erg alleen. Met wie moet ze nu spelen? Dan ontmoet ze Tjilp de Mus. Zij woont in de achtertuin in een lindeboom. Meis houdt meteen van haar en samen beleven ze allemaal avonturen. Terwijl Meis goede vrienden wordt met Tjilp, ontmoet ze ook het buurmeisje Aav. Zou Aav vriendjes willen worden? En zal Tjilp blijven?

“Tjilp” is een sprankelende voorstelling vol prachtige liedjes en hartverwarmende personages, herkenbaar voor jong en oud. De kijker wordt onmiddellijk meegenomen in de wereld van de dappere Meis met haar twee staarten, haar reislustige vriendinnetje Tjilp en de stoere Aav. En dan is daar ook nog de verstrooide moeder van Meis die enthousiast uitroept dat zij de taart te eten gaat geven en de kat gaat bakken. “Tjilp” gaat over vertrouwen en vriendschap, over afscheid nemen en opnieuw beginnen. En over hoe dromen en fantasie je altijd weer verder helpen als je het even niet meer weet.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Eva Nagel studeerde af aan de Frans Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en richtte in 2012 haar eigen gezelschap Eva Producties op. Zij maakt muziektheatervoorstellingen voor kinderen waarin zij herkenbare thema’s aansnijdt die zij verpakt in een verhaal en liedjes die onmiddellijk tot de verbeelding spreken van de jonge toeschouwers. In een heldere vorm en in een kleurrijke setting, brengt zij haar personages tot leven waarmee zij de kijker op verrassende wijze meeneemt in haar verhaal. Voor “Tjilp” schreef zij zelf alle teksten en componeerde de liedjes in samenwerking met musici Jur Heidema. Evelyne Hofman ontwierp de kostuums en Jolanda Lanslots, die al vele succesvolle decorontwerpen voor onder andere Opera Spanga en Bos Theaterproducties op haar naam heeft staan, maakte het decor voor deze voorstelling.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!